Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania, la munte şi la mare până în 14 august. PROGNOZA meteo pe două săptămâni. Temperaturi maxime şi precipitaţii

Publicat

flori de camp vara 3 Administraţia Naţională de Meteorologie prezintă prognoza de vreme pentru intervalul 1 – 14 august, în regiuni din ţară. În Transilvania, intervalul de prognoză va debuta cu o vreme călduroasă, caracterizată prin valori medii diurne de 32 – 33 de grade și nocturne de aproximativ 16 grade. Averse pe arii relativ extinse se vor semnala pe 2 și 3 august, când izolat se pot înregistra și cantități de apă mai importante, apoi probabilitatea pentru ploi slabe, trecătoare, va crește după data de 7 august.

În Transilvania, intervalul de prognoză va debuta cu o vreme călduroasă, caracterizată prin valori medii diurne de 32 – 33 de grade și nocturne de aproximativ 16 grade. Apoi vremea se va răcori și, în jurul datei de 3 august, maximele diurne vor scădea spre 26 de grade, iar pe 4 – 5 august minimele vor fi de 13 grade, în medie. În weekend regimul termic va crește ușor si, până la sfârșitul celor două săptămâni de prognoză, nu vor mai avea loc variații de temperatură, valorile maxime se vor situa în jurul unei medii regionale de 30 de grade, iar cele minime vor fi de aproximativ 16 grade.

Averse pe arii relativ extinse se vor semnala pe 2 și 3 august, când izolat se pot înregistra și cantități de apă mai importante, apoi probabilitatea pentru ploi slabe, trecătoare, va crește după data de 7 august.

La munte, în următoarele două săptămâni, regimul termic se va menține constant, iar valorile de temperatură vor fi apropiate de normele climatologice specifice perioadei. Prin urmare, maximele diurne se vor situa, în medie, între 20 şi 22 de grade, iar minimele nocturne vor avea valori medii de 12 – 13 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi mai pronunţată în perioada 1 – 3 august, când pe arii relativ extinse vor fi averse şi izolat se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate. Ploi de scurtă durată, dar în general slabe cantitativ, se vor semnala la nivel local şi în celelalte zile ale intervalului.

În Dobrogea şi pe litoral, vremea va fi călduroasă pe tot parcursul celor două săptămâni. Valorile diurne vor reveni la o medie de 30 de grade spre finalul intervalului. Temperaturile minime se vor menţine la valori medii de 20 – 22 de grade pe toată durata intervalului de prognoză.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar şi doar cu totul izolat şi trecător vor fi condiţii pentru ploi slabe cantitativ.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax