Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania, la munte şi la mare până în 2 august. PROGNOZA meteo pe două săptămâni. Temperaturi de peste 30 de grade Celsius

Publicat

soare nori Administraţia Naţională de Meteorologie prezintă prognoza de vreme pentru perioada 20 iulie – 2 august, în regiuni din ţară. În Transilvania, vremea se va răcori ușor în primele două zile ale prognozei, mai apoi temperaturile vor atinge din nou valori maxime de 33 – 34 de grade. După 27 iulie, regimul termic va scădea ușor, spre medii termice situate între 30 și 32 de grade, ce se vor menține până la finalul celor două săptămâni de prognoză.

În Transilvania, după o ușoară răcorire a vremii în primele două zile ale prognozei, vremea va redeveni călduroasă în intervalul 22-26 iulie, când se vor atinge din nou valori medii ale temepraturilor maxime de 33-34 de grade. După 27 iulie, regimul termic va scădea ușor, spre medii termice situate între 30 și 32 de grade, ce se vor menține până la finalul celor două săptămâni de prognoză. Media temperaturilor minime nocturne va scădea spre 14 grade pe 22 iulie, pentru ca apoi, până la sfârșitul intervalului de prognoză, să se mențină relativ constantă, în jurul a 14-15 grade.

După prima zi în care vor fi averse pe arii extinse, probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi redusă și doar între 26 și 28 iulie sunt prognozate din nou ploi
pe arii mai extinse, posibil însemnate cantitativ pe 28 iulie.

La munte vremea se va menține caldă în cea mai mare parte a intervalului de referință, fiind estimate valori maxime, în medie, de 22-24 de grade, iar temperaturi mai mari, de 25-26 de grade, sunt prognozate pe 20 iulie și, din nou, în intervalul 23-25 iulie, când vor fi cele mai calde zile.

În cursul nopților, temperatura aerului va avea valori medii cuprinse între 12 și 14 grade în cea mai mare parte a intervalului de prognoză.

Manifestări ale instabilității atmosferice se vor semnala doar pe arii restrânse în cursul după amiezelor, dar la începutul intervalului și din nou în perioada 26…28 iulie aversele pot fi mai frecvente și în cantități mai însemnate.

În Dobrogea și pe litoral, până pe 23 iulie, temperaturile maxime se vor situa în jurul unei valori medii de 30 de grade, apoi regimul termic va marca o creștere, vremea va deveni călduroasă, izolat caniculară, iar maximele diurne vor atinge 33-34 de grade între 25 și 28 iulie. Ultima parte a perioadei de prognoză va fi caracterizată de temperaturi medii diurne de aproximativ 31 de grade. Temperaturile nocturne vor avea o evoluție variabilă în prima săptămână de prognoză, când mediile termice se vor situa, în general, în jurul valorii de 19 grade, dar a doua săptămână va fi caracterizată de nopți tropicale, cu temperaturi ce nu vor coborî, în medie, sub 20-21 de grade.

Probabilitatea pentru averse va fi foarte scăzută și doar pe 21 și 28-29 iulie sunt posibile ploi slabe, de scurtă durată.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax