Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea în Transilvania, la munte şi la mare, până în 30 iunie. Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni

Publicat

apa munte

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din ţară. În Transilvania, temperaturile mai scad uşor, dar nu scăpăm de furtuni.

În Transilvania, temperatura aerului va scădea ușor, de la o medie regională de 30 de grade în prima zi a intervalului de prognoză, până spre 28 de grade, în data de 18 iunie. Ulterior acestei date și până spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni, variațiile termice nu vor fi semnificative, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse, în medie, între 28 și 31 de gade, iar cele mai ridicate valori se estimează a se înregistra în data de 26 iunie. Media regională a temperaturilor minime, până în data de 26 iunie, nu va avea variații importante și se va situa în jurul a 15 grade, apoi va scădea ușor, până spre 13-14 grade.

Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi ridicată pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză.

În Dobrogea şi pe litoral, în perioada 17-19 iunie maximele termice vor fi, în medie regională, de 30-31 de grade, apoi temperatura aerului va crește ușor până în jurul datei de 23 iunie, când se estimează a se înregistra maxime, în medie la nivelul întregii regiuni, de până la 33 de grade. După această dată va urma o tendință de scădere a valorile termice diurne și se vor încadra între 29 și 31 de grade, în medie regională. Media temperaturile minime nu se va modifica semnificativ, iar până în data de 26 iunie se va situa în jurul valorii de 21 de grade. Ulterior, regimul termic nocturn va marca o ușoară scădere, până la valori medii regionale de 19-20 de grade, la sfârșitul celor doua săptămâni de prognoză.

Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi în creștere, îndeosebi după data de 24 iunie.

La munte, regimul termic diurn nu va avea variații semnificative, astfel încât media temperaturilor maxime, pe tot parcursul celor două săptămâni, se va situa între 18 și 21 de grade. Media minimelor nocturne va avea o evoluție asemănătoare și se va încadra între 10 și 13 grade.

Pe tot parcursul intervalului de prognoză se vor semnala manifestări specifice instabilității atmosferice.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax