Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania, la munte şi la mare până în 31 iulie. PROGNOZA meteo pe două săptămâni. Temperaturi maxime şi precipitaţii

Publicat

meteo alba iulia 1 Administraţia Naţională de Meteorologie prezintă prognoza de vreme pentru intervalul 18 – 31 iulie, în regiuni din ţară. În Transilvania, intervalul de prognoză va debuta cu o vreme răcoroasă, apoi valorile de temperatură vor crește de la o zi la alta, ajungând în zilele de 23 – 24 iulie la maxime de 28 – 30 de grade Celsius. Perioada 24 – 27 iulie va fi caracterizată de un grad accentuat de instabilitate atmosferică fiind de așteptat ploi frecvente și însemnate cantitativ.

În Transilvania, intervalul de prognoză va debuta cu o vreme răcoroasă, cu medii ale maximelor de 22 – 24 de grade și ale minimelor de 11 – 13 grade, apoi valorile de temperatură vor crește de la o zi la alta, ajungând în zilele de 23 – 24 iulie la maxime de 28 – 30 de grade și minime de 14 – 16 grade. În perioada 25 – 27 iulie vremea se va mai răcori, urmând a se înregistra maxime de 25 – 27 de grade, medie regională. Până la finalul celor două săptămâni se estimează o nouă încălzire a vremii, cu posibile valori de peste 30 de grade.

Perioada 24 – 27 iulie va fi caracterizată de un grad accentuat de instabilitate atmosferică fiind de așteptat ploi frecvente și însemnate cantitativ. În restul intervalului, pe spații restrânse vor fi ploi în general slabe, cu probabilitate mai mare în ultimele zile.

La munte, intervalul va debuta cu o vreme răcoroasă, caracterizată prin valori diurne de 14 – 18 de grade și nocturne de 6 – 9 grade, în medie. Apoi va predomina o vreme caldă, cu temperaturi maxime de 19 – 23 de grade și minime de 10 – 14 grade, în medie.

Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în perioada 24 – 26 iulie când aversele vor fi frecvente și mai însemnate cantitativ. În restul intervalului, ploile se vor semnala pe suprafețe restrânse și vor fi în general slabe.

În Dobrogea şi pe litoral, în perioada 19 -22 iulie regimul termic va fi caracterizat de valori medii de 26 – 28 de grade ziua și 17 – 19 grade, noaptea. Apoi temperaturile vor fi în creștere și se vor menține în general între 29 – 31 de grade, fiind posibile chiar și intervale mai călduroase, cel mai probabil în zilele de 23-24 iulie și din nou spre sfârșitul lunii. În tot acest interval media valorilor nocturne va fi de 19 – 21 de grade.

Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi în general redusă, totuși ploi locale se pot semnala în zilele de 25 și 26 iulie.

sursa: meteoromânia.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax