Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania, la munte și la mare până la finalul lunii iunie. Temperaturi în creștere. Prognoza meteo pe 2 săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie prezintă prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din țară. Vremea se încălzește treptat în Transilvania, până la medii de 28 grade, la finalul lunii iunie.

În Transilvania, vremea se va încălzi ușor și treptat de la medii ale temperaturii maxime de 23-24 de grade în primele zile ale intervalului de prognoză spre 28 de grade în zilele de 29 și 30 iunie. Ulterior zilei de 30 iunie temperaturile maxime vor scădea, până spre valorii medii în jurul a 24 de grade, valori ce ce se vor înregistra în intervalul 2 – 5 iulie.

În ceea ce privește regimul nocturn, variațiile temperaturilor vor fi nesemnificative, astfel că pe parcursul intervalului de prognoză la scara regională se vor înregistra valori de 12-14 grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în primele zile ale intervalului (22 și 23 iunie), apoi va crește din nou începând cu data de 25 iunie.

În Dobrogea și pe litoral, în intervalul 22 – 27 iunie variațiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative de la o zi la alta, înregistrându-se valori de 25-26 de grade, în medie. Ulterior datei de 27 iunie, temperaturile maxime vor crește ușor și treptat până spre valori medii în jurul a 29 de grade în zilele de 29 și 30 iunie, apoi vor scădea spre 27 de grade, valoare ce va fi de interes pentru sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză (în zilele de 4 și 5 iulie).

Pe tot parcursul intervalului de prognoză nu vor fi variații notabile ale temperaturilor minime, astfel că la scară regională acestea vor fi cuprinse între 17 și 19 grade, în medie.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în intervalul 22 – 25 iunie.

La munte, pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză variațiile temperaturilor maxime de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că se vor înregistra în medie temperaturi cuprinse între 16 și 18 grade.

În ceea ce privește regimul nocturn, în prima săptămână de prognoză media temperaturilor minime se va situa în jurul valorii de 9 grade. Ulterior, minimele vor crește ușor astfel că în intervalul 29 iunie – 02 iulie se vor înregistra 10-11 grade, în medie, ca apoi acestea să scadă din nou spre medii în jurul a 8 grade, valoare ce va caracteriza intervalul 3 – 5 iulie.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax