Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea în Transilvania și în țară până în 10 martie: Extrem de cald la început, apoi se întoarce frigul. Prognoza meteo PE REGIUNI

Publicat

Vremea în Transilvania și în țară până în 10 martie: Extrem de cald la început, apoi se întoarce frigul. Meteorologii anunță că sfârșitul iernii 2024 va aduce o vreme neobișnuit de caldă pentru data din calendar. Va fi extrem de cald, cu temperaturi maxime ce urcă, în unele zone, până la valori de 18 grade Celsius. Apoi, se anunță o scădere bruscă a temperaturilor, un val de frig care va afecta toate regiunile țării.

Potrivit estimărilor ANM, după 5 – 6 martie se face din nou frig, cu temperaturi maxime ce nu depășesc 5-7 grade Celsius și minime ce coboară sub pragul înghețului. Meteorologii anunță precipitații consistente după data de 5-6 martie.

Vremea în Alba, în săptămâna 26 februarie – 3 martie 2024: Temperaturile se vor menține ridicate pentru data din calendar. Soarele își face simțită prezența, iar la sfârșitul prognozei sunt așteptate câteva ploi în unele zone din județ.

Vă prezentăm prognoza meteo pe regiuni, în intervalul 26 februarie – 10 martie

Vremea în Transilvania și în țară până în 10 martie. TRANSILVANIA

Valorile termice diurne se vor menține cu mult peste normalul climatologic până la începutul lunii martie (3 martie), cu o medie zilnică a temperaturii maxime cuprinsă între 15 și 18 grade.

Ulterior, tendința va fi de scădere treptată, astfel la finalul primei decade se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 11…12 grade, însă și aceste valori vor caracteriza o vreme mai caldă față de normalul perioadei.

Citește și Cum va fi vremea în luna Marte. Prognoza meteo pe patru săptămâni, până în 25 martie 2024

Media temperaturilor minime va fi de 3…4 grade în prima noapte, va scădea la 0 grade în 28 februarie, iar la început de martie va crește la 2…3 grade. După data de 5 martie sunt estimate temperaturi minime în medie de 0 grade.

Până pe 1 martie nu sunt prognozate precipitații. Ulterior, sunt posibile precipitații, cu o probabilitate mai ridicată, după data de 6 martie.

Vremea în Transilvania și în țară până în 10 martie. BANAT

Iarna calendaristică se va încheia cu o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă, cu maxime ce se vor menține la o medie de 18 grade și minime ce vor oscila între 6 și 9 grade.

În primele doua zile din martie, media zilnică a temperaturii maxime va fi de 16 grade, va reveni la 18 grade în 3 și 4 martie, apoi sunt estimate valori în jurul a 13 grade.

Temperaturile minime la început de martie vor fi în medie de 5…7 grade, însă spre finalul primei decade, la fel ca și în cazul temperaturilor maxime, se remarcă o scădere până la valori de 2…3 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată după data de 5 martie. Până atunci, regimul pluviometric se va menține deficitar, ploile urmând a fi slabe și pe arii restrânse.

Vremea în Transilvania și în țară până în 10 martie. CRIȘANA

Iarna calendaristică se va încheia cu o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă. Maximele se vor menține la o medie zilnică de 19…20 de grade și minimele vor oscila între 5 și 7 grade.

În primele zile din martie, media zilnică a temperaturii maxime va fi de 16…17 grade, iar după 5 martie sunt estimate valori în jurul a 13 grade. Temperaturile minime la început de martie vor fi în medie de 5…6 grade, însă spre finalul primei decade, la fel ca și în cazul temperaturilor maxime, se remarcă o scădere până la valori de 1…2 grade.
Probabilitatea pentru precipitații va fi mai rdicată după data de 5 martie. Până atunci, regimul pluviometric se va menține deficitar, ploile urmând a fi slabe și pe arii restrânse.

Vremea în Transilvania și în țară până în 10 martie. MARAMUREȘ

Extrem de caldă va fi vremea și în această regiune. Maximele termice prognozate până pe 1 martie se vor situa în jurul a 18 grade. Ulterior, tendința va fi de scădere treptată, de la valori în medie de 16 grade în perioada 2 – 4 martie, până la 12 grade la finalul primei decade.

Media temperaturilor minime va fi de 4…5 grade în primele două nopți, va scădea la 2…3 grade în 28 și 29 februarie, iar la început de martie va crește la 5…6 grade.

Până la finalul primei decade, ca și în cazul temperaturilor maxime, este estimată o scădere a temperaturilor și pe timpul nopților, până spre o medie regională de 0 grade.

Până pe 1 martie nu sunt prognozate precipitații. Ulterior, probabilitatea pentru apariția precipitațiilor va fi în creștere.

Vremea în Transilvania și în țară până în 10 martie. MOLDOVA

Pe parcursul întregului interval valorile termice se vor menține peste normalul climatologic al perioadei. În perioada 26 februarie – 3 martie, media zilnică a temperaturilor maxime va fi de 13…14 grade, apoi sunt prognozate valori în general de 9…10 grade.

Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative de la o zi la alta, media acestora, urmând a fi cuprinsă între 0 și 3 grade.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar. Probabilitate de apariție a precipitațiilor va fi în creștere după data de 6 martie.

Vremea în Transilvania și în țară până în 10 martie. DOBROGEA

Pentru prima săptămână de prognoză, media zilnică a temperaturilor maxime va fi de 12…13 grade, iar pentru a doua se va situa în jurul a 10 grade, valori ce se vor caracteriza o vreme în continuare caldă pentru această perioadă.

Media temperaturilor minime va scădea ușor în primele nopți, până la valori de 2…3 grade, în 29 februarie, 1 și 2 martie va fi de 4…5 grade, apoi va reveni la 2…3 grade.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar. Probabilitate de apariție a precipitațiilor va fi în creștere după data de 6 martie.

Vremea în Transilvania și în țară până în 10 martie. MUNTENIA

Pe 26 februarie, media regională a temperaturii maxime va fi de 18 grade, iar în zilele următoare (până în data de 4 martie) se va situa în jurul a 15 grade. Între 5 și 10 martie sunt estimate temperaturi maxime mai scăzute, la o medie a acestora de 11…12 grade.

Media temperaturilor minime va scădea ușor în primele nopți, până la valori de 1…3 grade, în 29 februarie, 1 și 2 martie va crește la 4…5 grade, apoi va fi 1…2 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată după data de 6 martie. În restul intervalului ploile sunt posibile doar pe arii restrânse.

Vremea în Transilvania și în țară până în 10 martie. OLTENIA

Valorile termice diurne se vor menține cu mult peste normalul climatologic până la începutul lunii martie (4 martie), cu o medie zilnică a temperaturii maxime cuprinsă între 14 și 17 grade. Ulterior, tendința va fi de scădere treptată, astfel la finalul primei decade se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 11…12 grade. Chiar și așa, aceste valori vor caracteriza o vreme mai caldă față de normal.

Media temperaturilor minime va fi de 5…6 grade în prima noapte, va scădea la 3 grade în 28 februarie, iar la început de martie (1 și 2 martie) va reveni la5…6 grade.

După data de 3 martie sunt estimate temperaturi minime în medie cuprinse între 2 și 4 grade.

În această regiune probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată pe 1 și 2 martie și între 6 și 9 martie.

Vremea în Transilvania și în țară până în 10 martie. LA MUNTE

Media zilnică a temperaturilor maxime până la finalul lunii februarie se va menține la 8 grade. Primăvara calendaristică va debuta cu valori termice diurne ușor mai scăzute, respectiv o medie pentru întreaga zonă de 6 grade. După data de 5 martie temperaturile vor scădea treptat până la valori în jurul a 2 grade.

Evoluția va fi asemănătoare și în cazul temperaturilor minime, aceastea urmând a avea o medie de 0…2 grade în prima săptămână și cu o tendință de scădere treptată până spre -4 grade în a doua săptămână.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată după data de 5 martie. Până atunci precipitațiile vor fi slabe și se vor semnala pe arii restrânse.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax