Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea în Transilvania și în țară, până în 11 februarie. Când cresc temperaturile, perioadele cu precipitații. Prognoza pe regiuni

Publicat

Vremea în Transilvania și în țară, până la mijlocul lunii februarie. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza meteo pe regiuni, pentru următoarele două săptămâni.

Potrivit meteorologilor, vremea se încălzește de la începutul lunii februarie. Vor fi și precipitații în majoritatea zonelor țării, mai ales la începutul ultimei luni de iarnă.

Vremea în Alba, în săptămâna 29 ianuarie – 4 februarie. Meteorologii anunță o săptămână cu schimbări de vreme de la o zi la alta.

ANM a publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pe regiuni, în perioada 29 ianuarie – 11 februarie 2024.

Vremea în Transilvania. Prognoza meteo pe regiuni până în 11 februarie

Până în 2 februarie,sunt prognozate maxime termice de 2-5 grade. Minimele vor fi în general cuprinse între -10 și -6 grade, cu valori mai scăzute în zonele depresionare.

Citește și: Prognoza meteo în săptămâna 29 ianuarie – 4 februarie: Temperaturi de primăvară, cu maxime de peste 15 grade Celsius

După acest interval și până la finalul primei decade a lunii februarie

  • valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă, cu
  • o medie zilnică a temperaturilor maxime ce va oscila între 7 și 10 grade
  • minime în jurul a 0 grade.

Se vor semnala precipitații începând cu seara de 1 februarie, dar și pe 2, 3. Precipitații vor fi posibil pe 4 februarie, iar cu o probabilitate ridicată și în perioada 7 – 11 februarie.

Vremea la munte. Prognoza meteo pe regiuni până în 11 februarie

În prima zi vremea va fi rece, cu maxime termice în medie de -4 grade. Apoi se va încălzi. Pe 31 ianuarie se va ajunge la 4 grade.

Aceste alternanțe se vor menține și în restul intervalului de prognoză; temperaturile maxime vor oscila între -2 și 4 grade.

Nopțile vor fi geroase la începutul intervalului. Apoi valorile termice vor fi în creștere. În perioada 4-7 februarie, media temperaturilor minime se va apropia de 0 grade.

Se vor semnala precipitații începând cu după-amiaza de 1 februarie, dar și pe 2, 3 și posibil pe 4 februarie. Cu o probabilitate ridicată, vor fi precipitații și în perioada 6 – 11 februarie.

Vremea în Banat. Prognoza meteo pe regiuni până în 11 februarie

În primele două zile ale intervalului se vor înregistra valori termice diurne apropiate de normalul climatologic: o medie de 3-5 grade.

Ulterior se va încălzi ușor. În ultima zi din ianuarie și în primele două zile din februarie sunt prognozate maxime de 7-8 grade.

O perioadă caldă este estimată începând din 3 februarie. Media zilnică a temperaturilor maxime va fi în general peste 10 grade, cu posibile valori de 14-15 grade în zilele de 4, 5 și 6 februarie.

Nopțile vor fi reci până la finalul lunii ianuarie:o medie regională a acestora de -6…-4 grade.

Pentru prima decadă a lunii februarie sunt prognozate valori în general pozitive, cuprinse între 0 și 4 grade.

Prognoza indică o probabilitate ridicată pentru precipitații în 2 și 3 februarie și în perioada 7 – 11 februarie.

Vremea în Crișana. Prognoza meteo pe regiuni până în 11 februarie

Până în 2 februarie valorile termice vor fi apropiate de normalul climatologic:

  • o medie a temperaturilor maxime de 3-6 grade și de -6…-4 grade pentru cele minime.

O perioada caldă este estimată începând cu 3 februarie. Atunci media zilnică a temperaturilor maxime va fi în general de 8-11 grade, iar a celor minime va fi cuprinsă între 0 și 4 grade.

Se vor semnala precipitații începând cu seara zilei de 1 februarie, dar și pe 2 și 3 februarie, iar cu o probabilitate ridicată și în perioada 7 – 11 februarie.

Vremea în Maramureș. Prognoza meteo pe regiuni până în 11 februarie

Până în 2 februarie, vremea va fi normală sub aspect termic, cu o medie a temperaturilor maxime de 3-4 grade și minime în general de -7 …-6 grade.

Va urma o perioadă caldă, între 3 și 7 februarie, când media zilnică a temperaturilor maxime se va apropia de 10 grade, iar minimele, în general pozitive, vor avea o medie de 2-4 grade.

Ulterior până la finalul primei decade datele actuale indică menținerea unor temperaturi peste normalul climatologic (maxime de 6…8 grade și minime de -2…0 grade).

Se vor semnala precipitații începând cu după-amiaza zilei de 1 februarie, dar și pe 2, 3 și posibil pe 4 februarie, iar cu o probabilitate ridicată și în perioada 6 – 11 februarie.

Vremea în Moldova. Prognoza meteo pe regiuni până în 11 februarie

Pornind de la medii în jurul a 1 grad în prima zi a intervalului, maximele vor crește treptat până spre 8 grade în primele două zile din februarie, apoi încălzirea va fi semnificativă până la 12 grade, valoare ce va fi specifică pentru intervalul 4 – 6 februarie.

După acest interval valorile termice diurne vor fi mai scăzute, spre o valoare zilnică estimată la 7-8 grade.

Evoluția va fi asemănătoare și pentru temperaturile minime, care vor caracteriza o vreme rece în primele nopți, cu o medie de -6…-4 grade, apoi în perioada 3 – 7 februarie preponderente vor fi temperaturile pozitive (minime de 2…4 grade), iar spre finalul intervalului acestea se vor situa în jurul valorii de 0 grade.

Temporar vor fi precipitații în 2 și 3 februarie, iar temporar cu o probabilitate în creștere și după 7 februarie.

Vremea în Dobrogea. Prognoza meteo pe regiuni până în 11 februarie

Media maximelor va crește de la 2 grade, până spre 12-14 grade, prognozate pentru intervalul 3-7 februarie, valori ce se vor situa cu mult peste normalul climatologic al acestor zile.

Valorile termice se vor menține ridicate și după acest interval (maxime în general peste 10 grade).

Nopțile vor fi reci până la finalul lunii ianuarie, cu o medie regională a acestora de -5…-2 grade, însă pentru prima decadă a lunii februarie sunt prognozate valori termice pozitive, cuprinse între 2 și 5 grade.

Sunt posibile precipitații slabe în jurul datei de 2 februarie, iar cu o probabilitatea în creștere și după 8 februarie.

Vremea în Muntenia. Prognoza meteo pe regiuni până în 11 februarie

În primele două zile ale intervalului media regională a temperaturilor maxime va fi în jurul a 3 grade și va crește la 6-9 grade în zilele de 31 ianuarie, 1 și 2 februarie.

Încălzirea va fi semnificativă în perioada 3 – 7 februarie, când maximele vor fi cu mult peste normalul climatologic, la o medie regională de 12-15 grade, apoi este posibilă o scădere ușoară spre valori în jurul a 10 grade.

Nopțile vor fi reci până la finalul lunii ianuarie, cu o medie regională a temperaturilor minime de -7…-3 grade, însă pentru prima decadă a lunii februarie sunt prognozate valori termice pozitive, cuprinse între 0 și 3 grade.

Sunt posibile precipitații slabe în jurul datei de 2 februarie, iar cu o probabilitate în creștere și după 8 februarie.

Vremea în Oltenia. Prognoza meteo pe regiuni până în 11 februarie

În primele două zile ale intervalului media temperaturilor maxime va fi de 4-7 grade și va crește la 10 grade în zilele de 1 și 2 februarie.

Încălzirea va fi semnificativă în perioada 3 – 7 februarie, când maximele vor fi cu mult peste normalul climatologic, spre o medie estimată la 12…15 grade, apoi este posibilă o scădere ușoară spre valori în jurul a 10 grade.

Nopțile vor fi reci până la finalul lunii ianuarie, cu o medie a temperaturilor minime de -7…-3 grade, însă pentru prima decadă a lunii februarie sunt prognozate valori termice pozitive, cuprinse între 0 și 3 grade.

Sunt posibile precipitații slabe în jurul datei de 2 februarie, iar cu o probabilitatea în creștere și după 8 februarie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax