Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea în Transilvania și în țară, până la finalul lunii februarie. Variații de temperatură și ploi. Prognoza meteo pe regiuni

Publicat

ploaie soare vreme

Vremea în Transilvania și în țară, până în 25 februarie. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza meteo pe regiuni, pentru următoarele două săptămâni.

Potrivit meteorologilor, în această perioadă vom avea parte de variații mari de temperatură. În prima zi a intervalului vremea va fi caldă, cu mult peste normalul acestei perioade, iar mai apoi vremea va intra într-un proces de răcire.

Vor fi și precipitații în majoritatea zonelor țării, mai ales pe parcursul primei săptămâni de prognoză, dar nu sunt excluse nici spre sfârșitul lunii.

Vremea în Alba, în săptămâna 12 – 18 februarie 2024: Meteorologii anunță că temperaturile se vor menține ridicate, pentru data din calendar. Soarele își face simțită prezența, iar la începutul prognozei sunt așteptate și câteva ploi.

Vremea va fi destul de plăcută, cu temperaturi maxime care ating pragul de 15 grade Celsius.

ANM a publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pe regiuni, în perioada 12 – 25 februarie 2024.

Vremea în Transilvania. Prognoza meteo pe regiuni până în 25 februarie

În prima zi a intervalului, vremea va fi cu mult mai caldă față de normalul termic al perioadei, cu o medie regională a temperaturii maxime de 14 grade.

Se va răci din 13 februarie, însă temperaturile maxime estimate se vor situa în continuare ușor peste normalul climatologic, respectiv o medie a acestora, ce va fi cuprinsă între 5 și 8 grade.

Citește și: Prognoza meteo în săptămâna 12 – 18 februarie: Vremea va intra într-un proces de răcire. Sunt așteptate și ploi

Primele 2 nopți din interval vor fi calde pentru această dată, cu valori minime pozitive, cuprinse între 2 și 5 grade.

După 15 februarie, temperaturile minime vor fi preponderent negative, cu o medie regională ce va oscila între -5 și -2 grade.

Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 14 februarie, iar pe alocuri se vor acumula cantități de apă însemnate.

Precipitații sunt posibile și în a doua săptămână de prognoză, mai ales în jurul datei de 21 februarie.

Vremea în Banat. Prognoza meteo pe regiuni până în 25 februarie

Vremea va fi deosebit de caldă în prima zi a intervalului, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 14 grade.

Din 13 februarie și până în 25 februarie, cu variații de la o zi la alta, valorile termice diurne se vor menține peste mediile multianuale specifice acestei perioade, mediile acestora urmând a se încadra între 7 și 11 grade.

Minimele vor avea o tendință de scădere treptată de la o medie de 7 grade în prima noapte, până la -1 grad în jurul datei de 14 februarie.

Ulterior acestei date, media estimată pentru temperaturile minime va fi în jurul valorii de 0 grade.

Temporar vor fi precipitații în 12 și 13 februarie, iar cu o probabilitate în creștere și după data de 18 februarie.

Vremea în Crișana. Prognoza meteo pe regiuni până în 25 februarie

Vremea va fi deosebit de caldă în prima zi a intervalului, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 14 grade.

Din 13 februarie și până în 25 februarie, cu variații de la o zi la alta, valorile termice diurne se vor menține peste mediile multianuale specifice acestei perioade, mediile acestora urmând a se încadra între 7 și 10 grade.

Minimele vor avea o tendință de scădere treptată de la o medie de 7 grade în prima noapte, până la -2 grade în jurul datei de 14 februarie.

Ulterior acestei date, media estimată pentru temperaturile minime va fi în jurul valorii de 0 grade, cu posibile valori mai ridicate spre finalul intervalului de anticipație.

Temporar vor fi precipitații în 12 și 13 februarie, iar cu o probabilitate în creștere și după data de 18 februarie.

Vremea în Maramureș. Prognoza meteo pe regiuni până în 25 februarie

În prima zi a intervalului, vremea va fi cu mult mai caldă față de normalul termic al perioadei, cu o medie regională a temperaturii maxime de 14…15 grade.

Se va răci din 13 februarie, însă temperaturile maxime estimate se vor situa în continuare ușor peste normalul climatologic, respectiv o medie a acestora, ce va fi cuprinsă între 5 și 8 grade.

Primele 2 nopți din interval vor fi calde și în această regiune, cu valori minime de 4…6 grade.

După 15 februarie, temperaturile minime vor fi preponderent negative, cu o medie regională ce va oscila între -4 și 0 grade.

Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 14 februarie, iar izolat sunt posibile și cantități de apă însemnate.

Precipitații sunt posibile și în a doua săptămână de prognoză, mai ales în jurul datelor de 21 și 25 februarie.

Vremea în Moldova. Prognoza meteo pe regiuni până în 25 februarie

Vremea va intra într-un proces de răcire, astfel după ce în prima zi din interval, la nivelul regiunii vor fi maxime de 15…17 grade, se va ajunge la 2…4 grade în perioada 15 – 17 februarie, valori termice apropiate de mediile multianuale.

Din 18 februarie, vor fi mici variații de la o zi la alta, astfel că până la sfârșitul celei de-a doua săptămână de prognoză maximele se
vor situa în general între 5 și 7 grade.

Valorile medii ale minimelor vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în intervalul 12 – 14 februarie și vor fi cuprinse între 2 și 6 grade, apoi vor deveni preponderent negative, cele mai scăzute valori, în jurul a -4 grade, fiind posibile în jurul datei de 17 februarie.

Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 16 februarie, iar pe alocuri se pot acumula cantități de apă însemnate.

Precipitații sunt posibile și în a doua săptămână de prognoză.

Vremea în Dobrogea. Prognoza meteo pe regiuni până în 25 februarie

În primele două zile vremea va fi deosebit de caldă pentru luna februarie, cu o medie a temperaturilor maxime de 14…16 grade.

Ulterior se va răci treptat și se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 3…5 grade în perioada 16 – 18 februarie.

Din 19 februarie, se estimează o creștere a temperaturilor maxime, spre valori medii de 7…8 grade, posibil până spre 10…12 grade la finalul intervalului.

Evoluția va fi comparabilă și în regimul nocturn al temperaturilor, respectiv o scădere treptată de la 6…7 grade în prima noapte, până la -2…0
grade în perioada 17 – 19 februarie, apoi o creștere ușoară până la 2…4 grade.

Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 16 februarie.

În restul intervalului probabilitatea de apariție a acestora va fi mai redusă.

Vremea în Muntenia. Prognoza meteo pe regiuni până în 25 februarie

În prima zi a intervalului, media regională a temperaturilor maxime va fi de 15 grade, valoare cu mult peste normalul climatologic al datei, însă în următoarele zile (până pe 18 februarie), tendința va fi de răcire de la o zi la alta, până la valori de 6…8 grade.

Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi ușor mai ridicate, spre o medie a valorilor maxime ce ar putea atinge 10…11 grade.

Evoluția va fi comparabilă și în regimul nocturn al temperaturilor, respectiv o scădere treptată de la 4…5 grade în primele două nopți, până la
-3…-1 grad în perioada 17 – 20 februarie, apoi o creștere ușoară până la 1…2 grade.

Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 16 februarie.

În restul intervalului probabilitatea de apariție a acestora va fi mai redusă.

Vremea în Oltenia. Prognoza meteo pe regiuni până în 25 februarie

În prima zi a intervalului, media regională a temperaturilor maxime va fi de 14 grade, valoare cu mult peste normalul climatologic al datei, însă în următoarele zile (până pe 18 februarie), tendința va fi de răcire de la o zi la alta, până la valori de 7…8 grade.

Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi ușor mai ridicate, spre o medie a valorilor maxime ce ar putea atinge 10…11 grade.

Primele 2 nopți din interval vor fi calde pentru această dată, cu valori minime pozitive, cuprinse între 3 și 5 grade.

După 15 februarie, temperaturile minime vor fi preponderent negative, cu o medie regională ce va oscila între -2 și 1 grad.

Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 14 februarie, iar izolat în zona de deal se pot acumula cantități de apă însemnate.

Precipitații sunt posibile și în a doua săptămână de prognoză.

Vremea la munte. Prognoza meteo pe regiuni până în 25 februarie

În prima zi din interval, media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă va fi de 4 grade.

Din 13 februarie și până în 25 februarie, cu variații de la o zi la alta, valorile termice diurne se vor situa în general între -2 și 2 grade.

Minimele vor avea o tendință de scădere treptată de la o medie de 0 grade în prima noapte, până la -8 grade în jurul datei de 15 februarie.

Ulterior acestei date, medie estimată pentru temperaturile minime va fi în jurul valorii de -6 grade.

Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 16 februarie, iar pe alocuri se vor acumula cantități de apă însemnate.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată și în a doua săptămână de prognoză.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax