Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte, de Ziua îndrăgostiţilor. PROGNOZA meteo pe două săptămâni

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 8-21 februarie în regiuni din ţară. În Transilvania, va fi vreme de primăvară, cu temperaturi maxime în jurul valorii de 10 grade Celsius. Vor fi însă şi condiţii de ploi, lapoviţe şi ninsori.

Duminică, 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiţilor, la Alba Iulia de exemplu, va fi vreme cu soare şi nori şi temperaturi maxime de 11 grade Celsius.

dragobete-ziua-indragostitilor-valentines-dayÎn Transilvania, pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, regimul termic, cu precădere cel diurn, va fi caracterizat de valori în general peste cele climatologic specifice lunii februarie, urmând a se înregistra, în medie, temperaturi maxime de 6-10 grade. În privinţa valorilor minime, acestea vor oscila în jurul pragului de îngheţ în cele mai multe dintre nopţi, iar temperaturi sub -5 grade vor fi posibile, în zonele depresionare, la începutul intervalului.

Vezi: Iubește românește de Dragobete 2019. MESAJE pentru persoana iubită de Ziua Îndrăgostiților la români

În perioada 10 – 11 februarie, dar şi în jurul datei de 16 februarie, precipitaţiile se vor semnala pe areale extinse şi vor fi în general moderate cantitativ, însă probabilitatea pentru precipitaţii locale, slabe se va menţine relativ ridicată şi în restul zilelor.

În noaptea de 10/11 şi pe parcursul zilei de 11 februarie vor fi şi lapoviţe sau ninsori, iar în rest vor predomina ploile.

La munte, regimul termic al următoarelor două săptămâni va fi caracterizat de valori în general uşor mai ridicate decât cele obişnuite în luna februarie, cu maxime ce se vor încadra între 2 şi 6 grade şi minime de -5, respectiv -1 grad.

Temperaturi mai scăzute se vor înregistra în perioada 11-12 februarie, când valorile diurne vor fi în general negative, iar cele nocturne vor coborî până la o medie de -8 grade.

Precipitaţiile, la început mixte, apoi doar sub formă de ninsoare vor fi mai consistente în zilele de 10 şi 11 februarie, determinând depunerea unui strat nou de zăpadă. În restul intervalului se menţin condiţiile pentru precipitaţii cu caracter local şi temporar, iar ninsori se vor semnala doar la altitudini mari.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax