Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 10 ianuarie. Condiţii meteo de Revelion şi în primele zile ale anului 2016. Prognoza pe două săptămâni

Publicat

frigAdministraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme în regiuni din ţară pentru perioada 28 decembrie – 10 ianuarie. Revelionul de anul acesta şi primele zile din 2016 stau „sub semnul gerului”, adică vremea se răceşte accentuat, cu maxime negative şi valori de până la minus 14 grade la şes şi minus 20 de grade la munte, pe timpul nopţii. Frigul va ţine până în 3 ianuarie inclusiv, iar de luni se mai încălzeşte. Vor fi şi condiţii de ninsoare, însă precipitaţiile nu vor fi abundente.

În Transilvania, vremea va intra într-un proces de răcire la începutul intervalului, iar în perioada 30 decembrie – 3 ianuarie va deveni deosebit de rece, geroasă pe timpul nopţilor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în medie regională, între -6 şi -4 grade, iar cele minime se vor situa în jurul a -14 grade Celsius.

Începând din data de 4 ianuarie, valorile termice, atât cele diurne, cât şi cele nocturne, vor creşte spre o medie regională de -1 şi 0 grade, respectiv -6 şi -4 grade.

În zilele de 29 şi 30 decembrie, local se vor semnala precipitaţii slabe, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, urmând ca, după data de 4 ianuarie, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, în general slabe cantitativ, să fie din nou ridicată.

La munte, răcirea va fi semnificativă în tot spaţiul montan, iar vremea va deveni geroasă. În perioada 30 decembrie – 3 ianuarie, media valorilor maxime va fi de -12 şi -10 grade, iar a celor minime, în cele mai reci nopţi, va coborî spre -20 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză este estimată o creştere de temperatură, spre valori diurne, în medie, de -4…-3 grade şi minime de aproximativ -8 grade.

În prima săptămână de prognoză, doar pe arii restrânse vor fi ninsori slabe, cu precădere în Carpaţii Orientali şi Meridionali. Ulterior va creşte probabilitatea pentru ninsori, îndeosebi în jurul datei de 5 ianuarie.

sursa: meteoromania.ro

Citește şi MESAJE DE ANUL NOU 2016: SUTE de URĂRI de ANUL NOU pentru cei dragi. SMS cu FELICITĂRI pentru 2016. MESAJE frumoase de REVELION

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax