Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 13 septembrie. PROGNOZA METEO pe două săptămâni. Când scad temperaturile şi revin ploile

Publicat

toamna__20_11_2008Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din ţară. Până în 13 septembrie, în Transilvania va fi, la început, vreme caniculară, după care, din 3 septembrie, se mai răceşte şi apar şi ploi.

În Transilvania, prima săptămână de prognoză va debuta cu o vreme călduroasă, local caniculară la amiază, când se vor atinge temperaturi medii de aproximativ 34 de grade. Din 3 septembrie însă, valorile termice vor scădea uşor şi treptat, spre 21-22 de grade în intervalul 9-13 septembrie, vremea devenind normală din punct de vedere termic pentru a doua decadă a lunii.

Temperaturile nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, fiind în scădere de la 17-18 grade în primele nopţi, până la 9-10 grade spre finalul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză.

Probabilitatea de apariţie a averselor va creşte după data de 5 septembrie, dar între 7 şi 9 septembrie acestea se vor semnala pe arii mai extinse şi pot fi mai importante cantitativ

La munte, în primele trei zile ale intervalului de prognoză vor fi temperaturi ridicate pentru această perioadă a anului, de 24-25 de grade ziua şi aproximativ 15 grade noaptea. Începând din data de 3 septembrie, vremea se va răci uşor de la o zi la alta, astfel încât, în intervalul 9-13 septembrie valorile termice vor deveni apropiate de normele climatologice ale perioadei, cu medii ale temperaturilor maxime de 14-15 grade şi ale celor minime de 6-8 grade.

Probabilitatea pentru ploi va creşte după data de 5 septembrie, iar între 6 şi 10 septembrie acestea se vor semnala pe arii mai extinse. În jurul datei de 7 septembrie se por înregistra cantităţi de apă mai importante.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax