Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania și la munte până în 15 februarie. PROGNOZA METEO pe două săptămâni

Publicat

ninsoare Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut publică prognoza meteo în perioada 2-15 februarie 2015, în fiecare regiune a ţării. În Transilvania, vremea se răceşte din 7 februarie, cu precipitaţii mixte şi posibil polei. La munte, ninge în perioada 5-7 februarie.

În Transilvania, temperatura aerului va fi în scădere ușoară la începutul intervalului de prognoză, astfel încât ziua de 3 februarie va fi caracterizată de o vreme normală termic pentru această perioadă, respectiv maxime în jurul valorii de două grade și o medie a minimelor de între -7 și -6 grade. La mijlocul săptămânii se estimează o creștere de temperatură, până spre medii ale maximelor de 6 grade și minime apropiate de zero grade Celsius. Procesul de răcire ce va începe cu data de 7 februarie va însemna, pentru această regiune, maxime predominant negative, în jur de minus două grade și minime la o medie regională de -10 grade. Ca urmare, vremea va deveni rece, local geroasă pe timpul nopților și al dimineților. Săptămâna va debuta cu precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, însă în zilele de 5, 6 și 7 februarie sunt prognozate și ploi sau lapoviță, ce ar putea favoriza depunerile de polei. Ninsori, în general mai slabe cantitativ, se vor semnala și în intervalul 8-11 februarie.

La munte, intervalul va debuta cu o scădere ușoară de temperatură, respectiv medii regionale ale valorilor maxime în jur de -4 grade și ale celor minime între -10 și -9 grade, în data de 4 februarie. Ulterior, în zilele de 5 și 6 februarie, se va încălzi ușor, astfel încât, pe timpul zilei, temperatura va fi în jur de zero grade Celsius, iar media temperaturilor nocturne va fi de -4 grade. Va urma o răcire semnificativă, media maximelor urmând a coborî spre -8 grade, în 9 și 10 februarie, iar a celor minime să fie între -13 și -14 grade. Spre finalul intervalului este posibilă o creștere de temperatură, spre medii ale valorilor diurne de -4 grade și de -10 grade în timpul nopților. Ninsori importante cantitativ, dar trecător și precipitații mixte la altitudini mai mici, se vor semnala în intervalul 5-7 februarie. În restul intervalului, doar pe arii restrânse va mai ninge slab.

Estimarea temperaturilor este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, menționează ANM.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax