Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte până în 19 decembrie. Prognoza meteo pe regiuni, în următoarele 2 săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pe regiuni pentru următoarele două săptămâni, până în 19 decembrie.

În Transilvania, după câteva zile mai reci, vremea se încălzește ușor. În perioada 10-11 decembrie, maximele vor ajunge la medii de 6-7 grade. Va ninge în 7 decembrie și apoi sunt posibile ploi și burniță, în perioada 10-13 decembrie.

Prognoza meteo 6-19 decembrie – TRANSILVANIA

În prima săptămână de prognoză se vor înregistra variații semnificative de temperatură de la o zi la alta. În primele zile se va răci semnificativ. De la o medie regională de 6 grade în prima zi, se va ajunge la 0 grade pe 8 noiembrie, când și minimele termice vor scădea la o medie de -6…-5 grade. După această zi rece, vremea se va încălzi.

Vezi și VREMEA în ALBA, 13-19 decembrie: Mai frig, câteva ploi și ninsori. Prognoza meteo pe zile, în localități din județ

Pe parcursul zilelor de 10 și 11 decembrie, temperaturile maxime vor reveni la o medie de 6-7 grade, iar minimele vor tinde spre -1-0 grade. Pentru a doua jumătate a intervalului sunt estimate maxime în medie de 2-4 grade. Minimele cu o tendință de scădere ușoară de la o zi la alta, vor avea o medie de -4…-2 grade.

Vor cădea precipitații moderate cantitativ, în primele zile ale intervalului, dar mai ales în ziua de 7 decembrie. Temporar se vor semnala precipitații și în intervalul 10 – 13 decembrie. Până spre finalul celei de-a doua decade, probabilitatea de apariție a acestora va fi mai redusă.

Prognoza meteo 6-19 decembrie – LA MUNTE

Temperatura va fi în scădere treptată în primele zile. Pe 8 decembrie vremea va fi rece pentru această dată, cu o medie pentru întreaga zonă montană de -4 grade și minime de -8…-6 grade. După această zi rece, se va reveni la o medie ușor pozitivă a temperaturilor maxime de 1-2 grade, ce se va menține până în 14 decembrie. Până spre finalul celei de-a doua decade va scădea spre -1…0 grade.

Vezi și VREMEA în România 13-19 decembrie: ninsorile câștigă teren, temperaturi în scădere. Prognoza meteo pe zile

O evoluție asemănătoare o vor avea și valorile termice minime, ce vor prezenta o medie de -4…-2 grade în perioada 10 – 14 decembrie, apoi vor scădea ușor până spre -6 grade.

Vor cădea precipitații însemnate cantitativ la începutul intervalului (6 și 7 decembrie). Local și temporar, se vor semnala precipitații și în perioada 9 – 13 decembrie, iar cu o probabilitate mai redusă și în restul intervalului.

Prognoza meteo 6-19 decembrie – MARAMUREŞ

În primele zile ale perioadei analizate, temperatura va fi în scădere treptată. Pe 8 decembrie vremea va fi rece pentru această dată, cu o medie a maximelor de 0 grade și minime de -4 grade. Vremea se va încălzi în zilele de 9, 10 și 11 decembrie, când la nivelul regiunii se va ajunge la maxime în general de 6-8 grade și la minime ce se vor situa în jurul valorii de 0 grade.

Pentru a doua săptămână, nu sunt așteptate variații semnificative ale temperaturii, tendința temperaturii fiind de ușoară scădere. Maximele vor fi în medie de 3-4 grade, iar minimele vor fi ușor negative, la o medie de -3–1 grad, valori comparabile cu mediile multianuale specifice pentru a doua decadă a lunii decembrie.

Vor cădea precipitații moderate cantitativ, la începutul intervalului, dar cu o probabilitate ridicată și în perioada 9 – 12 decembrie. Pentru a doua săptămână de prognoză prezenta estimare indică precipitații pe arii mai restrânse și slabe cantitativ.

Prognoza meteo 6-19 decembrie – BANAT

La începutul intervalului, vremea va intra într-un proces de răcire. Pe 8 decembrie media maximelor va fi de 2 grade și cea a minimelor de -4…-2 grade. Vremea se va încălzi pe parcursul zilelor de 9, 10 și 11 decembrie, când la nivelul regiunii se va ajunge la maxime ce se vor situa în jurul valorii de 8 grade și la minime, în medie de 1-3 grade.

Pentru a doua parte a intervalului, nu sunt așteptate variații semnificative ale temperaturii. Maximele vor fi în medie de 4-6 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 0 grade, valori destul de apropiate de mediile multianuale specifice pentru a doua decadă a lunii decembrie.

Vor cădea precipitații moderate cantitativ, la începutul intervalului, dar cu o probabilitate ridicată și în perioada 9 – 12 decembrie.

Prognoza meteo 6-19 decembrie – CRIŞANA

La începutul intervalului, temperatura va fi în scădere. Pe 8 decembrie vremea va fi rece pentru această dată, cu o medie a maximelor de numai 1 grad și minime de -4…-3 grade. Vremea se va încălzi în zilele de 9, 10 și 11 decembrie, când la nivelul regiunii se va ajunge la maxime în general de 7-8 grade și la minime, în medie de 1-2 grade.

Pentru a doua săptămână, nu sunt așteptate variații semnificative ale temperaturii, astfel că maximele vor fi în medie de 4-5 grade, iar minimele vor fi ușor negative, la o medie de -2-0 grade, valori comparabile cu mediile multianuale specifice pentru a doua decadă a lunii decembrie.

Vor cădea precipitații moderate cantitativ, la începutul intervalului, dar cu o probabilitate ridicată și în perioada 9 – 12 decembrie. Pentru a doua săptămână de prognoză prezenta estimare indică precipitații puține la nivelul acestei regiuni.

Prognoza meteo 6-19 decembrie – MOLDOVA

Vremea va intra într-un proces de răcire, ce va cuprinde treptat întreaga regiune. În zilele de 8 și 9 decembrie, valorile termice diurne vor fi ușor negative, la o medie de -1-0 grade. Temperaturile minime din dimineața de 9 decembrie se vor situa în jurul valorii de -6 grade. Spre finalul săptămânii se va încălzi, media estimată pentru temperaturile maxime, urmând să atingă 5-7 grade, iar a celor minime va ajunge la 1-2 grade.

Pentru a doua săptămână, nu sunt așteptate variații semnificative ale temperaturii, astfel că maximele vor fi în medie de 3-4 grade, iar minimele vor fi ușor negative, la o medie de -2-0 grade, valori comparabile cu mediile multianuale specifice pentru a doua decadă a lunii decembrie.

Aria precipitațiilor va fi în extindere în primele zile ale intervalului, astfel că în 7 decembrie local se vor înregistra cantități de apă însemnate. Local și temporar, se vor semnala precipitații și în restul intervalului, cu o probabilitate mai ridicată în 10 și 11 decembrie.

Prognoza meteo 6-19 decembrie – DOBROGEA

În prima săptămână de prognoză se vor înregistra variații semnificative de temperatură de la o zi la alta. În 6 și 7 decembrie vremea va fi caldă, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 12-14 grade și minime de 6-8 grade.

În următoarele două zile (8 și 9 decembrie) se va răci accentuat, astfel că valorile termice diurne vor scădea la 5-6 grade. Temperaturile minime din dimineața de 9 decembrie se vor situa în jurul valorii de -1 grad. Spre finalul săptămânii se va încălzi din nou, media estimată urmând să revină la 12-14 grade, iar a celor minime la 6-8 grade.

Pentru a doua jumătate a intervalului și în această regiune, regimul termic nu va avea variații semnificative. Tendința este de scădere treptată, astfel că maximele vor fi în medie de 6-7 grade, iar minimele de 2-3 grade.

Aria precipitațiilor va fi în extindere în primele zile ale intervalului, astfel că în 7 decembrie local se vor înregistra cantități însemnate de apă. Local și temporar, se vor semnala precipitații și în zilele de 10 și 11 decembrie, iar cu o probabilitate mai redusă și în restul intervalului.

Prognoza meteo 6-19 decembrie – MUNTENIA

În primele două zile ale intervalului vremea va fi caldă pentru această dată, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 8-10 grade și minime de 3-5 grade. Ulterior se va răci accentuat. Valorile termice diurne vor scădea la 4-6 grade, iar temperaturile minime din dimineața de 9 decembrie se vor situa în jurul valorii de -3 grade.

Spre finalul săptămânii se va încălzi din nou, media estimată urmând să revină la 10 grade, iar a celor minime la 3-4 grade. După 12 decembrie, tendința temperaturii va fi de scădere treptată, astfel că până spre finalul celei de-a doua decade a lunii decembrie sunt estimate maxime, în medie de 5-7 grade și minime de 0-1 grad.

Aria precipitațiilor va fi în extindere în primele zile ale intervalului, astfel că în 7 decembrie local se vor înregistra cantități însemnate de apă. Local și temporar, se vor semnala precipitații și în zilele de 10, 11 și 12 decembrie, iar cu o probabilitate mai redusă și în restul intervalului.

Prognoza meteo 6-19 decembrie – OLTENIA

În primele zile, vremea va intra într-un proces de răcire astfel că pe 8 decembrie media maximelor va fi de 4-5 grade și cea a minimelor în dimineața de 9 decembrie de -3–2 grade.

Vremea se va încălzi spre finalul săptămânii (10 – 12 decembrie), când la nivelul regiunii se va ajunge la maxime ce se vor situa în jurul valorii de 8 grade și la minime, în medie de 2-3 grade.

Pentru a doua parte a intervalului, nu sunt așteptate variații semnificative ale temperaturii, astfel că maximele vor fi în medie de 5-6 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 0 grade, valori destul de apropiate de mediile multianuale specifice pentru a doua decadă a lunii decembrie.

În zilele de 6 și 7 decembrie temporar se vor semnala precipitații, iar local cantitățile de apă vor fi însemnate. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată și în perioada 9 – 12 decembrie.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax