Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte până în 2 iunie. Când va fi mai cald. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

munti meteo

Administrația Națională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 20 mai – 2 iunie, în regiuni din țară. În Transilvania, vor mai fi ploi și furtuni, iar de săptămâna viitoare se mai încălzește vremea.

Citește și Sfinţii Constantin şi Elena: MESAJE, URĂRI şi idei de FELICITĂRI pentru prieteni, colegi, cunoscuţi sau familie

În Transilvania, valorile termice diurne vor avea ușoare variații până în data de 24 mai, iar media acestora va fi de 19-20 de grade. Apoi, valorile maxime vor marca o creștere ușoară, iar media acestora, până la sfârșitul intervalului, va fi de 22-23 de grade.

Minimele termice vor marca o scădere până în data de 22 mai, de la o medie regională de 11-12 grade, la o medie în jurul a 7 grade. Apoi, va exista o creștere ușoară a valorilor minime, iar până în data de 26 mai, media acestora se va situa în jurul a 9 grade.

La începutul celei de-a doua săptămâni, media regională a minimelor se va situa în jurul valorii de 11 grade, apoi tendinta va fi de scădere ușoară, spre 9-10 grade.

Instabilitatea atmosferică se va menține pe aproape tot parcursul intervalului. Temporar va ploua, iar cantitățile de apă vor fi mai importante îndeosebi în zilele de 20, 21, 23 și 24 mai și în intervalul 27-31 mai.

La munte, temperaturile maxime, până în data de 24 mai, vor fi în medie de 11-12 grade. Apoi, tendința temperaturilor diurne va fi de creștere ușoară, iar media acestora, până la sfârșitul intervalului, se va situa în jurul valorii de 14 grade.

Minimele termice vor marca o scădere până în data de 22 mai, de la o medie regională în jurul a 8 grade, la o medie de 4-5 grade. Apoi, vor exista variații ușoare până în data de 25 mai și media acestora se va situa în jurul a 5 grade. După data de 26 mai, media regională a minimelor va fi de 6…7 grade.

Instabilitatea atmosferică se va menține pe tot parcursul intervalului. Temporar va ploua și în fiecare zi vor fi posibile cantități de apă mai însemnate.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax