Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 20 martie. PROGNOZA meteo pe două săptămâni. Capricii de primăvară

Publicat

flori ploaie

flori primavara ploaie Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme în regiuni din ţară, în perioada 7-20 martie. În Transilvania, vremea se răceşte în jurul datei de 15 martie. Sunt aşteptate şi precipitaţii mixte, iar la munte ninsori. Urmează o perioadă cu vreme capricioasă de primăvară.

În Transilvania, în primele două zile vremea se va menţine caldă pentru această dată, media regională a maximelor diurne fiind de 13-15 grade, iar a minimelor nocturne de 3- 5 grade. În intervalul 9-13 martie, valorile termice vor fi apropiate de normalul climatologic al perioadei, respectiv maxime în jurul a 10 grade şi minime de 0-2 grade. După data de 14 martie vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit, media temperaturilor maxime va fi de 4-6 grade, iar a celor minime de -4 şi -2 grade.

Temporar vor fi ploi, în intervalul 7-11 martie, iar în jurul datei de 15 martie precipitaţiile pot fi mixte. În restul intervalului, probabilitatea pentru precipitaţii slabe va fi mai redusă.

La munte, în primele două zile ale intervalului valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, astfel că media celor maxime va fi de 5-8 grade, iar cea a minimelor se va situa în jurul valorii de 1 grad. Ulterior, vremea se va răci treptat, urmând să devină mai rece decât în mod obişuit în aceasta perioadă după data de 14 martie, când se vor înregistra maxime preponderent negative, iar minimele vor coborî până la valori medii de -8 şi -6 grade.

Temporar vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a intervalului, însă probabilitatea pentru cantităţi mai însemnate va fi mai mare în cursul zilei de luni (7 martie) şi în noaptea de luni spre marţi (7/8 martie), precum şi intervalul 9-11 martie. Acestea vor fi mai ales sub formă de ploaie în primele zile ale intervalului, apoi vor fi și ninsori.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax