Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania și la munte până în 25 octombrie. Prognoza meteo pe două săptămâni. De JOI, se mai încălzeşte

Publicat

toamna Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 12-25 octombrie, în regiuni din ţară. În Transilvania, va fi vreme de iarnă în următoarele zile. Se mai încălzeşte până la maxime de 17-20 grade Celsius, de joi.

În Transilvania, intervalul va debuta cu o vreme deosebit de rece pentru aceasă perioadă din an, astfel că maximele temperaturii aerului vor fi de 6-10 grade, iar minimele de 2-5 grade, în medie regională, dar cu valori mai mici în depresiuni, unde vor fi uşor negative.

În perioada 14 – 18 octombrie vremea se va încălzi apreciabil, în special în vestul regiunii, urmând a se înregistra valori medii de 14-17 grade ziua şi 6-9 grade noaptea.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni este estimată o nouă scădere de temperatură, dar valorile vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice pentru ultima decadă de octombrie.

Probabilitatea pentru precipitaţii locale va fi mai mare la începutul intervalului, când în estul regiunii mai sunt posibile şi lapoviţe şi din nou după data de 19 octombrie.

La munte, în primele zile vremea va fi foarte rece, cu maxime termice, în medie, de 3-7 grade şi minime negative.

După data de 15 octombrie, vremea se va încălzi până la valori medii de 6-10 grade ziua şi 2-6 grade noaptea. O scădere de temperatură este estimată pentru cea de a doua săptămână a intervalului de prognoză.

Se vor semnala precipitaţii mixte la începutul intervalului, apoi probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată după data de 18 octombrie.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax