Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte până în 7 iunie. Când mai cresc temperaturile. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

flori de munte

Administrația Națională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din țară. În Transilvania, se mai încălzește după 5 iunie. Însă probabilitatea de ploi și furtuni rămâne ridicată în următoarea perioadă.

În Transilvania, în intervalul 25 – 31 mai, valorile termice nu vor varia semnificativ de la o zi la alta, acestea caracterizând o vreme mai rece decât în mod normal.

Media maximelor va fi de 16-17 grade, iar a minimelor se va situa în jurul valorii de 6 grade.

În a doua săptămână de prognoză vremea va intra într-un proces de încălzire treptată ce va determina înregistrarea, în medie, a unor maxime de 25-26 de grade în zilele de 05, 06 și 07 iunie pornind de la valori medii în jurul a 17 grade în ziua de 01 iunie.

Minimele vor crește de la 6-7 grade, în data de 01 iunie, spre valori medii în jurul a 12 grade la sfârșitul intervalului (07 iunie).

Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

La munte, în prima săptămână a intervalului, valorile termice nu vor varia semnificativ de la o zi la alta, acestea caracterizând o vreme mai rece decât în mod normal. Astfel, maxima va fi de 7- 8 grade în medie, iar temperatura minimă de 1-2 grade.

Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire astfel că până la finalul celei de-a doua săptămâni de prognoză, maximele vor ajunge la valori medii în jurul a 16 grade în zilele de 05, 06 și 07 iunie, iar minimele spre medii în jurul a 8 grade.

Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax