Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 8 mai. PROGNOZA meteo pe două săptămâni. Temperaturi maxime şi precipitaţii

Publicat

primavara

primavara ploaie Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru intervalul 25 aprilie  – 8 mai, în regiuni din ţară. În Transilvania, vremea se menține schimbătoare, fiind așteptate ploi pe arii extinse în zilele de 25 și 29 aprilie, dar și în intervalul 1 – 3 mai. Între 27 aprilie și 8 mai temperaturile se vor situa în intervalul 16 – 19 grade. La munte, media temperaturilor diurne va fi scăzută în primele două zile, 2 – 3 grade, apoi va deveni normală pentru această perioadă din an.

Citește și VREMEA în ALBA: Ploi, soare şi temperaturi maxime de 20 grade Celsius. Cum va fi vremea în weekend, de 1 Mai şi de Paşti

În Transilvania, după două zile reci pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime de 9 grade, urmează a se înregistra valori termice normale, astfel încât media maximelor va creşte semnificativ, iar între 27 aprilie şi 8 mai, se va situa în intervalul 16 – 19 grade. Tendinţa regimului termic mediu nocturn este tot de creştere, de la medii în jurul a 0 grade în primele trei nopţi, când se va semnala brumă, la minime ce se vor încadra până pe 8 mai, în medie, între 3 şi 7 grade.

Pe parcursul întregului interval de două săptămâni, pe spaţii restrânse sunt posibile ploi slabe, trecătoare. Excepţie vor face zilele de 25 şi 29 aprilie, precum şi intervalul 1 – 3 mai, când va ploua pe arii extinse şi izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate.

La munte, media temperaturilor diurne va fi scăzută în primele două zile, 2 – 3 grade, apoi va deveni normală penru această perioadă din an şi va oscila între 7 şi 11 grade până pe 8 mai. Tendinţa regimul termic mediu nocturn este tot de creştere semnificativă, de la valori predominant negative până pe 27 aprilie la medii pozitive ale temperaturilor minime, cuprinse între 1 şi 4 grade.

Pe 25 – 26 aprilie, 29 aprilie şi 1 – 3 mai va ploua pe arii extinse, moderat cantitativ, iar ploi în general slabe se vor semnala, temporar, cu precădere pe parcursul celei de-a doua săptămâni. În primele două zile, la altitudini mai mari vor predomina ninsorile.

sursa: meteoromânia.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax