Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania și la munte. Prognoza meteo până în 14 ianuarie

Publicat

munte iarna

Vremea va fi caldă în majoritatea regiunilor, în următoarele zile, iar la munte vremea se va răci, fiind aşteptate valori negative în timpul zilei şi ninsoare până pe 5 ianuarie, reiese din prognoza pe două săptămâni publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Când vine cu adevărat iarna, în 2018. Prognoza METEO până la primăvară

În Transilvania, în primele trei zile ale prognozei regimul termic diurn va marca o scădere, de la o valoare medie de 9 grade în prima zi, până la 3-4 grade în intervalul 3 – 5 ianuarie. Apoi temperaturile maxime vor fi în creştere, din nou spre 9 grade în 7 ianuarie, dată după care vremea se va răci uşor de la o zi la alta, astfel încât media regionala a maximelor în intervalul 11 – 14 ianuarie va fi de 4 grade.

„Temperaturile minime la scara întregii regiuni nu vor avea o variaţie semnifiicativă pe parcursul celor doua săptămâni de prognoză, iar media lor se va situa în jurul a 0 grade în primele trei zile ale intervalului, apoi se va situa între -4 şi -2 grade, cu cele mai scăzute valori pe 6 şi 7 ianuarie şi, din nou, pe 13 şi 14 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitaţii la nivel local va fi mai ridicată în intervalele 2-4 şi 10 – 14 ianuarie, dar numai în jurul datei de 2 ianuarie acestea pot fi mai importante cantitativ”, informează meteorologii.

La Munte, în primele 5 zile ale intervalului vremea se vă raci, astfel că temperaturile medii vor ajunge să fie negative şi în timpul zilei. Noaptea, la altitudini mari, valorile termice se vor apropia de pragul gerului (-10 grade). Vor urma 3 zile în care vremea se va încălzi accentuat, apoi va debuta un nou proces de răcire, care va dura până în jurul datei de 11 ianuarie. În ultimele zile ale intervalului de prognoză nu vor fi variaţii termice semnificative de la o zi la alta. În timpul zilei temperaturile se vor situa în jurul valorii de 0 grade, iar minimele medii ale nopţii vor fi cuprinse în general, între -10 şi -5 grade. În ansamblu, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pe tot parcursul intervalului analizat. Cele mai ridicate şanse de apariţie a precipitaţiilor, predominant sub forma de ninsoare, vor fi în intervalele de 2 – 5 şi 9 – 14 ianuarie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax