Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte. PROGNOZA meteo pe două săptămâni. Temperaturi de primăvară şi precipitaţii mixte

Publicat

meteo vremea nori soare 1 Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 1 – 14 februarie, în regiuni din ţară. În Transilvania, temperaturile vor fi mai ridicate decât mediile climatologice ale perioadei. De asemenea, sunt așteptate precipitaţii mixte.

În Transilvania, luna februarie va debuta cu o vreme mult mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, mai ales în zilele de 2 și 3 februarie, când mediile temperaturilor maxime vor atinge 11 – 12 grade. În perioada 4 – 5 februarie, valorile termice vor scădea accentuat și vor ajunge la medii apropiate de normele perioadei, de aproximativ 4 grade Celsius. Apoi, vremea se va încălzi din nou, astfel încât, la finalul primei săptămâni de prognoză, se vor înregistra medii ale temperaturilor diurne de aproximativ 10 grade.

Pe parcursul celei de a doua săptămâni, deși vor marca o scădere ușoară și treptată, maximele termice vor fi în continuare mai ridicate decât mediile climatologice ale perioadei. Temperaturile minime vor avea valori medii de 1 – 2 grade în primele nopți, iar în restul intervalului vor fi în general negative, până la -6 grade, pe 6 și 7 februarie.

În zilele de 1 și 3 februarie vor fi precipitații slabe, predominant ploi, iar pe 4 februarie precipitațiile vor fi moderate cantitativ și mai ales sub formă de ninsoare. Începând cu data de 9 februarie va crește din nou probabilitatea pentru apariția precipitațiilor slabe, îndeosebi sub formă de ploaie.

La munte, luna februarie va debuta cu valori diurne apropiate de normele climatologice ale perioadei, dar în zilele de 2 și 3, vremea va deveni caldă, cu medii ale temperaturilor maxime de până la 6 – 8 grade. În perioada 4 – 5 februarie valorile termice vor marca o scădere și vor ajunge la medii diurne de -2 grade Celsius. Apoi, vremea se va încălzi ușor, astfel încât, până la sfârșitul intervalului de prognoză, se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse, în medie, între 2 și 4 grade. Temperaturile minime vor fi preponderent negative și vor coborî până la medii de -8 grade, pe data de 5 februarie.

În prima zi a intervalului, va ninge pe arii relativ extinse, iar în cursul zilei de 3 februarie vor fi mai ales ploi, la nivel local. Ulterior, în jurul datei de 4 februarie, va crește  probabiltatea pentru precipitații, mai ales ninsori, moderate cantitativ. După data de 8 februarie, temporar, se vor semnala din nou precipitații slabe, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax