Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea în Transilvania și România până de Crăciun: Mai cald, apoi vine frigul. Când se anunță ninsori. Prognoza meteo pe regiuni

Publicat

prognoza meteo weekend ninge ninsoare zapada vremea

Vremea în Transilvania și în România până de Crăciun: Prognoza meteo pe regiuni. Meteorologii anunță că în următoarele două săptămâni vom avea parte de variații mari de temperatură. Vor alterna perioadele de frig, cu cele în care temperaturile vor crește mai mult decât ar fi normal.

ANM a emis estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele două săptămâni, în intervalul 11 – 25 decembrie 2023.

Potrivit meteorologilor, vor fi și precipitații în majoritatea zonelor țării, în special pe parcursul primei săptămâni a prognozei. Acestea vor fi sub formă de ploaie și lapoviță. Doar în zona montană se așteaptă ninsori. Vor fi câteva zile cu temperaturi mai ridicate decât cele normale, apoi, chiar înainte de Crăciun, vremea intră într-un proces de răcire. Atunci, sunt așteptate temperaturi negative, mai ales în Ajunul Crăciunului.

Vremea în Alba în săptămâna 11 – 17 decembrie 2023:  vremea va fi destul de rece și ploioasă. Vor predomina zilele mohorâte, cu nori și temperaturi de maxim 10 grade Celsius. În prima parte a săptămânii sunt anunțate câteva averse sub formă de ploaie și burniță.

Temperaturile maxime vor varia între 5 și 10 grade Celsius, iar cele minime între -3 și 0 grade Celsius. La munte sunt anunțate câteva ninsori în prima parte a săptămânii.

Vremea în Transilvania și România până de Crăciun. Transilvania

La începutul intervalului valorile diurne vor crește de la medii în jurul a 4 grade, spre 7 grade în ziua de 12 decembrie.

Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că maximele vor scădea până spre medii de 1…2 grade, în zilele de 16 și 17 decembrie.

După ziua de 17 decembrie, valorile diurne vor crește ușor, astfel că în intervalul 18-20 decembrie se vor situa în jurul a 4 grade, în medie, apoi vor scădea treptat până spre 1 grad, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

În ceea ce privește regimul nocturn, minimele vor crește treptat, de la medii în jurul a -2 grade, în prima noapte a intervalului, spre 3…4 grade în noaptea de 14 decembrie, apoi vor coborî până la -5 grade, în noaptea de 17 decembrie.

Ulterior nopții de 17 decembrie, variațiile nu vor fi semnificative, astfel că intervalul 18 – 24 decembrie mediile vor fi cuprinse între -4 și -2 grade, cele mai mici valori urmând a se înregistra la sfârșitul perioadei de prognoză.

Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 12 -16 decembrie, apoi în zilele de 18 și 19 decembrie.

Vremea în Transilvania și România până de Crăciun. Banat

La începutul intervalului valorile diurne vor crește de la medii în jurul a 8 grade, spre 10 grade în ziua de 12 decembrie.

Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire astfel că maximele vor scădea până spre medii de 3…4 grade, în zilele de 16 și 17 decembrie.

După ziua de 17 decembrie, valorile diurne vor crește ușor, astfel că în intervalul 18-20 decembrie se vor situa în jurul a 6 grade, în medie, apoi vor scădea treptat până spre 4 grade până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

În ceea ce privește regimul nocturn, în prima săptămână vor exista variații notabile, astfel că în intervalul 11 – 18 decembrie mediile vor fi cuprinse între -2 și 5 grade, cele mai mici valori urmând a se înregistra în nopțile de 16 și 17 decembrie, iar cea mai mare valoare în noaptea de 14 decembrie.

În ultima săptămână de prognoză, vremea se va răci treptat, astfel că minimele vor coborî spre valori în jurul a -2 grade, în medie, în data de 24 decembrie, pornind de la 1 grad în noaptea de 19 decembrie.

Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 11 – 15 decembrie.

Vremea în Transilvania și România până de Crăciun. Crișana

Valorile diurne vor crește de la medii în jurul a 6 grade în prima zi a intervalului, spre 8 grade în zilele de 12 și 13 decembrie.

Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire astfel că maximele vor scădea până spre medii în jurul a 3 grade, în zilele de 16 și 17 decembrie.

După ziua de 17 decembrie, valorile diurne vor crește ușor, astfel că în intervalul 18-20 decembrie se vor situa în jurul a 5 grade, în medie, apoi vor scădea treptat până spre 2 grade până la sfârșitul c elei de-a doua săptămâni de prognoză.

În ceea ce privește regimul nocturn, în prima săptămână vor exista variații semnificative, astfel că în intervalul 11 – 18 decembrie mediile vor fi cuprinse între -3 și 5 grade, cele mai mici valori urmând a se înregistra în nopțile de 16 și 17 decembrie, iar cea mai mare valoare în noaptea de 14 decembrie.

În ultima săptămână de prognoză, vremea se va răci treptat, astfel că minimele vor coborî spre valori în jurul a -3 grade, în medie în data de 24 decembrie, pornind de la 0 grade în noaptea de 19 decembrie.

Probabilitatea de precipitații va fi mare în perioada 11 -15 decembrie și în 18 decembrie.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 25 decembrie. Maramureș

La începutul intervalului valorile diurne vor crește de la medii în jurul a 4 grade, spre 6 grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 12 -14 decembrie.

Ulterior, zilei de 14 decembrie vremea va intra într-un proces de răcire astfel că maximele vor scădea până spre medii de 2 grade, în zilele de 16 și 17 decembrie.

După ziua de 17 decembrie, valorile diurne vor crește ușor, astfel că în intervalul 18-20 decembrie se vor situa în jurul a 4 grade, în medie, apoi vor scădea până spre 2 grade până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

În ceea ce privește regimul nocturn, minimele vor crește treptat, de la medii în jurul a 0 grade, în prima noapte a intervalului spre 3…4 grade în noaptea de 14 decembrie, apoi vor coborî până spre -4…-3 grade, în nopțile de 16 și 17 decembrie.

Ulterior nopții de 17 decembrie, variațiile nu vor fi semnificative, astfel că intervalul 18 – 24 decembrie mediile vor fi cuprinse între -4 și -1 grad, cele mai mici valori urmând a se înregistra la sfârșitul perioadei de prognoză.

Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 12 -15 decembrie, apoi în 18 -24 decembrie.

Vremea în Transilvania și România până de Crăciun. Moldova

Prima săptămână de prognoză va fi caracterizată de alternanțe semnificative de la o zi la alta a mediilor temperaturilor maxime, acestea urmând a se încadra între 2 și 7 grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în zilele de 12, 14 și 18 decembrie.

În a doua săptămână tendința valorilor maxime este de scădere treptată, astfel că acestea vor coborî de la medii în jurul a 6 grade în zilele de 19 și 20 decembrie până spre 2 grade în ultima zi a intervalului de prognoză.

În ceea ce privește regimul nocturn, minimele vor crește treptat, de la medii de -4…-3 grade, la începutul intervalului, spre 1…2 grade în nopțile de 14 și 15 decembrie, apoi vor coborî până spre -3…-2 grade, în nopțile de 16 și 17 decembrie.

Ulterior nopții de 17 decembrie, variațiile nu vor fi semnificative, astfel că intervalul 18 – 24 decembrie mediile vor fi cuprinse între -3 și 0 grade, cele mai mici valori urmând a se înregistra la sfârșitul perioadei de prognoză.

Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în zilele de 14 și 15 decembrie, apoi în 18 decembrie.

Vremea în Transilvania și România până de Crăciun. Dobrogea

Valorile termice diurne vor crește de la medii în jurul a 6 grade în prima zi a intervalului de prognoză până spre 12 grade în data de 14 decembrie, apoi vremea se va răci semnificativ, maximele urmând a coborî spre 4…5 grade în 16 și 17 decembrie.

Ulterior datei de 17 decembrie temperaturile maxime vor crește până spre 8 grade în ziua de 20 decembrie, apoi treptat vor coborî spre medii în jurul a 5 grade până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

În ceea ce privește regimul nocturn, minimele vor crește de la medii de 0…2 grade, în primele nopți ale intervalului, spre 7 grade în noaptea de 14 decembrie, apoi vor coborî până spre -2 grade, în noaptea de 17 decembrie.

Ulterior nopții de 17 decembrie, variațiile vor fi în general nesemnificative, astfel că intervalul 18 – 24 decembrie mediile temperaturilor minime vor fi cuprinse între 0 și 2 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în ziua de 15 decembrie.

Vremea în Transilvania și România până de Crăciun. Muntenia

Valorile termice diurne vor crește de la medii în jurul a 6 grade în prima zi a intervalului de prognoză până spre valori în jurul a 10 grade în perioada 12 -14 decembrie, apoi vremea se va răci semnificativ, maximele urmând a coborî spre 4…5 grade în zilele de 16 și 17 decembrie.

Ulterior datei de 17 decembrie, temperaturile maxime vor crește până spre 8 grade, valoare ce va fi de interes pentru perioada 18 -20 decembrie, apoi treptat vor coborî spre medii în jurul a 4 grade până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

În ceea ce privește regimul nocturn, minimele vor crește de la medii de -3…-2 grade, în noaptea de 11 decembrie, spre 3…4 grade în nopțile de 14 și 15 decembrie, apoi vor coborî până spre -4 grade, în noaptea de 17 decembrie.

După noaptea de 17 decembrie, variațiile vor fi în general nesemnificative, astfel că intervalul 18 – 24 decembrie mediile temperaturilor minime vor fi cuprinse între -2 și 0 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 14 -16 decembrie.

Vremea în Transilvania și România până de Crăciun. Oltenia

Valorile termice diurne vor crește de la medii în jurul a 6 grade în prima zi a intervalului până spre valori în jurul a 11 grade în ziua de 12 decembrie, apoi vor fi alternanțe notabile de la o zi la alta, urmând ca în perioada 13 -17 decembrie maximele să fie cuprinse între 4 și 8 grade, cele mai mici valori urmând a se înregistra în zilele de 16 și 17 decembrie.

Ulterior zilei de 17 decembrie, temperaturile maxime vor crește până spre 8 grade, valoare ce va fi de interes pentru zilele de 18 și 19 decembrie, apoi vor coborî treptat spre medii în jurul a 5 grade până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

În ceea ce privește regimul nocturn, minimele vor crește de la medii de -2…-1 grad, în noaptea de 11 decembrie, spre 2…3 grade în nopțile de 14 și 15 decembrie, apoi vor coborî până spre -3 grade, în noaptea de 17 decembrie.

După noaptea de 17 decembrie, variațiile vor fi în general nesemnificative, astfel că intervalul 18 – 24 decembrie mediile temperaturilor minime vor fi cuprinse între -2 și 0 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 14 -16 decembrie.

Vremea în Transilvania și România până de Crăciun. La munte

În prima săptămână de prognoză, mediile maximelor vor fi cuprinse între -4 și 2 grade, cele mai coborâte valori urmând a se înregistra în zilele de 15 și 16 decembrie.

În a doua săptămână de prognoză, variațiile de la o zi la alta vor fi în general nesemnificative, maximele urmând a se încadra între -2 și 1 grad.

În ceea ce privește regimul nocturn, minimele vor crește de la medii în jurul a -6 grade, în noaptea de 11 decembrie, spre -1 grad în noaptea de 14 decembrie, apoi vor coborî până spre -9…-8 grade, în nopțile de 16 și 17 decembrie.

Ulterior nopții de 17 decembrie, variațiile vor fi în general nesemnificative, astfel că intervalul 18 – 24 decembrie mediile temperaturilor minime vor fi cuprinse între -8 și -6 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 12 -19 decembrie, apoi va fi în creștere spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Emanuela Carmona

    luni, 11.12.2023 at 15:13

    cum adică” vremea în Transilvania și România”. Transilvania e o regiune a României nu e ceva separat. cine face știrile astea e complet lipsit de orice urmă de cultura și cinoștințe sau e iredentist pur și simplu?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax