Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 11 iulie în Transilvania, la munte și la mare. Zonele în care vor fi ploi. Prognoza în regiuni, pe 2 săptămâni

Publicat

Se va încălzi și mai mult vremea în această săptămână, iar temperaturile vor ajunge la valori de caniculă, în medie 38 de grade. Apoi se mai răcorește.

Vor mai fi și ploi și furtuni, aproape în fiecare zi.

Vezi și Vremea în luna iulie 2021

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat luni prognoza meteo pe regiuni pentru următoarele două săptămâni, până în 11 iulie.

TRANSILVANIA

Media temperaturilor maxime va fi în creștere de la 28 de grade în prima zi, până spre 34 de grade în data de 30 iunie.

În primele 3 zile din luna iulie aceasta va scădea semnificativ, astfel că în 3 iulie nu va mai depăși 26-27 de grade, apoi se va încălzi ușor și treptat.

Media minimelor termice va fi și ea în creștere, până în prima dimineață din luna iulie, apoi va scădea ușor, iar între 3 iulie și finalul intervalului de prognoză nu va mai avea variații semnificative.

Vor fi manifestări ale instabilității atmosferice aproape în fiecare zi, dar mai frecvente și pe arii mai extinse, după data de 1 iulie.

LA MUNTE

Valorile termice diurne vor fi în creștere până la mijlocul primei săptămâni, când se vor înregistra maxime, în medie, de 24 de grade.

Apoi, până în data de 3 iulie, temperaturile maxime vor marca o scădere, iar media acestora se va apropia de 16 grade.

În cea de-a doua jumătate a intervalului, maximele termice nu vor avea variații importante, tendința va fi de creștere ușoară, iar media acestora se va situa în jurul a 19 grade.

Media valorilor nocturne va crește spre 14-15 grade până în data de 1 iulie. Apoi, până la începutul celei de-a doua săptămâni, minimele termice vor marca o scădere, spre medii în jurul a 10 grade, iar până la sfârșitul intervalului, variațiile vor fi nesemnificative.

Pe tot parcursul intervalului, după-amiaza și seara vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, cu un grad mai pronunțat după data de 1 iulie, când probabilitatea pentru averse torențiale și cantități importante de apă va fi mai mare.

DOBROGEA și litoral

Până în data de 30 iunie, valorile termice diurne vor fi în creștere ușoară, spre medii de 29 de grade.

Apoi, până la sfârșitul primei săptămâni, temperaturile maxime vor scădea ușor, iar media acestora se va situa în jurul a 27 de grade. Ulterior, până la sfârșitul intervalului, variațiile maximelor termice vor fi nesemnificative, iar media regională nu va depăși 28 de grade.

Temperaturile minime vor crește până în data de 1 iulie spre o valoare medie de 21 de grade.

Apoi, până la începutul celei de-a doua săptămâni, minimele termice vor avea tendința de scădere, spre o medie de 19 grade, valoare ce se va menține până la sfârșitul intervalului de anticipație.

Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în intervalul 2-5 iulie, când mai ales după-amiaza și seara, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial.

MARAMUREȘ

Încălzirea treptată a vremii va determina creşterea temperaturilor maxime de la valori medii de 29-30 de grade, la 34-35 de grade în intervalul 28 – 30 iunie, când vremea va deveni călduroasă în timpul după-amiezilor. În a doua jumătate a primei săptămâni de prognoză se estimează o scădere semnificativă a temperaturii aerului, până la valori medii ale maximelor în jurul a 30 de grade, apoi se va încălzi din nou, însă ușor și treptat.

În ceea ce privește minimele termice, acestea vor marca o creștere evidentă în primele zile, astfel că în dimineața de 1 iulie media lor va atinge 17-18 grade, apoi vor scădea spre 14 grade în 2 – 3 iulie.

În cea de a doua săptămână minimele termice vor fi cuprinse în medie între 14 și 17 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel că în special pe parcursul după-amiezilor și după data de 1 iulie, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice.

BANAT

Vremea va fi în încălzire până miercuri (30 iunie) și va deveni caniculară, cu o medie a temperaturilor maxime în general de 36-38 de grade.

În următoarele patru zile se va răcori, astfel că la sfârșitul primei săptămâni media maximelor termice se va situa în jurul a 28 de grade.

În cea de a doua săptămână tendința va fi de încălzire treptată și ușoară. Temperaturile minime vor crește, în medie, până spre 20-21 de grade în 30 iunie și 1 iulie, în următoarele trei zile vor scădea cu aproximativ 5 grade, apoi se va resimți și în cazul lor o nouă creștere.

Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi în creștere după data de 1 iulie.

CRIȘANA

Vremea va deveni caniculară în zilele de 29 și de 30 iunie, când media valorilor maxime se va situa între 35 și 38 de grade, iar a minimelor în general între 18 și 20 de grade.

În primele zile ale lunii iulie se va răcori, pentru ca din data de 4 iulie vremea să reintre într-un proces de încălzire treptată și ușoară. În cea de a doua săptămână de prognoză media maximelor termice va fi de 28-32 de grade, iar a minimelor de 15-17 grade.

Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi mai mare după data de 1 iulie.

MOLDOVA

Până la mijlocul primei săptămâni, valorile termice diurne vor fi în creștere de la medii de 28 de grade, spre 33 de grade și vor caracteriza o vreme călduroasă. În același interval și temperaturile minime vor marca o creștere, iar media acestora va ajunge la 18-19 grade.

Ulterior, până în data de 3 iulie, temperatura aerului va fi în scădere spre maxime, în medie regională, de 27 de grade și minime în jurul a 17 grade, medii ce se vor menține, cu ușoare variații, până la sfârșitul intervalului.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere după data de 1 iulie și în special în cursul după-amiezilor și al serilor se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial.

MUNTENIA

Valorile termice diurne vor fi în creștere până la mijlocul primei săptămâni, când vremea va deveni caniculară, cu medii ale maximelor de 34…35 de grade.

Apoi, până în data de 3 iulie, temperaturile maxime vor marca o scădere, iar media acestora va ajunge la 28 de grade. În cea de-a doua jumătate a intervalului, maximele termice nu vor avea variații importante, tendința va fi de creștere ușoară, iar media acestora se va situa în jurul a 30 de grade.

Media valorilor nocturne va crește spre 19-20 de grade până în data de 1 iulie. Apoi, până la începutul celei de-a doua săptămâni, minimele termice vor marca o scădere, spre medii în jurul a 17 grade, iar până la sfârșitul intervalului, variațiile vor fi nesemnificative.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere după data de 1 iulie, dar mai ales în intervalul 1-4 iulie și în special în cursul după-amiezilor și al serilor se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial.

OLTENIA

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a intervalului, cu medii ale maximelor în jurul a 30 de grade, chiar caniculară în jurul datei de 30 iunie, când media va urca până la 36 de grade. Media valorilor nocturne va crește spre 20 de grade până în data de 1 iulie, apoi, până la începutul celei de-a doua săptămâni, minimele termice vor marca o scădere, spre medii în jurul a 17 grade. Până la sfârșitul intervalului, variațiile termice nocturne vor fi nesemnificative, iar media regională va fi de 17-18 grade.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere după data de 1 iulie și, mai ales în cursul după-amiezilor și al serilor, se vor semnala averse ce vor putea avea și character torențial.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax