Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 13 septembrie. Ultimul val de caniculă. Când vom simți că vine toamna. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicat

Urmează câteva zile în care temperaturile urcă din nou la valori de caniculă în majoritatea regiunilor din țară. Apoi, după 19 august, se mai răcorește. mai ales în jumătatea de nord a țării.

Luna septembrie începe cu temperaturi medii de 22-27 de grade Celsius. Vor mai fi câteva perioade cu furtuni și ploi  la finalul lunii august și începutul primei luni de toamnă.

Vezi și Meteorologii anunță zile de foc până în 23 august: caniculă și vijelii. Un ciclon periculos din Marea Neagră amenință România

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pe următoarele patru săptămâni, până în 13 septembrie.

Prognoza meteo – vremea în săptămâna 16-22 august

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în jumătatea nordică a țării, mai ales la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, cu posibilitatea unui deficit local în extremitatea de sud-vest.

La începutul săptămânii e aşteaptă ca valul de căldură să se extindă în cea mai mare parte a ţării.

Vizate de atenţionarea meteo sunt judeţele Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman, unde se anunţă val de căldură, disconfort termic ridicat în acest weekend. 

În cursul zilelor de sâmbătă şi duminică (14 şi 15 august), valul de căldură se va extinde, iar disconfortul termic va fi în creştere în vestul şi sud-vestul ţării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Sâmbătă (14 august) temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 şi 36 de grade, iar duminică (15 august), izolat se vor atinge 37…38 de grade şi local va fi caniculă în Banat, Crişana, sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei.

Meteorologii menţionează că în zilele de luni, marţi şi miercuri (16, 17 şi 18 august) valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării.

Sudul Europei se confruntă deja de câteva zile cu un val de caniculă, alimentat de anticiclonul subtropical „Lucifer” venit din Sahara.

Zile de foc în România. Un val de căldură cuprinde toată țara

Încă de sâmbătă, vom începe cu temperaturi de 35 de grade, temperaturi de caniculă în partea de vest a teritoriului.

Duminică, în extindere, în sud şi în vest. Luni şi marţi, în extindere, în toată ţara, în intensificare. Marţi ne aşteptăm la temperaturi de 37-39 de grade.

Din nou, disconfort termic accentuat pentru jumătatea de sud-vest a ţării. Nici restul teritoriului nu va sta prea bine pentru că această masă de aer cald va cuprinde toată ţara şi va determina vreme călduroasă în celelalte regiuni, adică temperaturi de peste 30 de grade”, a spus meteorologul Alina Șerban.

Prognoza meteo – vremea în săptămâna 23-29 august

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

Prognoza meteo – vremea în săptămâna 30 august – 5 septembrie

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo – vremea în săptămâna 6-13 septembrie

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele noramale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax