Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 23 ianuarie: când vin ninsorile. Condiții meteo de Sărbători și în prima lună de iarnă. Prognoza pe patru săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni, până în 23 ianuarie. Vor fi precipitații puține și majoritatea sub formă de ploaie, cu temperaturi mai ridicate decât de obicei pentru această perioadă.

Este posibil să ningă doar la munte, la altitudini mai mari.

De Crăciun și Revelion/Anul Nou, va fi mai cald decât de obicei, cu maxime de până la 10-11 grade Celsius sau chiar 14 grade în unele zone.

Vezi și VREMEA până în 8 ianuarie: condiții meteo de Revelion, Anul Nou, Bobotează. Când va fi frig, perioadele cu ploi sau ninsori

Vremea se răcește în 5-6 ianuarie, de Bobotează, când este posibil să ningă și în zonele mai joase. Apoi temperaturile cresc din nou până la medii de 5-6 grade Celsius. Se face din nou frig în a doua jumătate a lunii ianuarie (după 18 ianuarie), cu minime negative și puțin peste zero grade temperaturi maxime. Tot în această ultimă perioadă este posibil să ningă mai mult.

Vremea de Crăciun

Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la nivelul întregii ţări, atât de Crăciun cât şi de Revelion, iar ninsorile vor fi prezente doar la altitudini de peste 1.800 de metri, a declarat, pentru Agerpres, Elena Mateescu, director general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

„Vom avea o vreme mai caldă decât în mod obişnuit de la o zi la alta, astfel încât la sfârşitul acestei săptămâni şi de sărbătoarea Crăciunului temperaturile se vor situa frecvent, la scara întregii ţări, între 6 până la 14 grade Celsius, cu cele mai mari valori în partea de sud, sud-est, dar şi în partea de vest a ţării.

Din punct de vedere al cantităţilor de precipitaţii, probabilitatea de a se înregistra precipitaţii predominant sub formă de ninsoare este redusă. Ne aşteptăm la precipitaţii mixte, ploi şi lapoviţe, în zonele mai joase de relief.

În zona montană, probabilitatea este ridicată pentru lapoviţă şi ninsori, în special la altitudini mai mari de 1.800 de metri, unde şi intensificările de vânt vor fi unele susţinute, astfel încât senzaţia de rece va fi una semnificativă”, a afirmat Mateescu.

Vremea va fi mai caldă decât perioada din calendar şi în Capitală, iar valorile termice vor ajunge la 12 grade Celsius în perioada Crăciunului, potrivit specialistului ANM.

Vremea de Revelion și Anul Nou

În ceea ce priveşte Anul Nou, meteorologii estimează o vreme mai caldă, în special în partea de vest şi de sud-est a ţării, cu temperaturi de până la 13 grade, iar pentru Capitală de 6-7 grade Celsius.

„Chiar şi sărbătoarea trecerii dintre ani păstrează aceleaşi caracteristici în ceea ce priveşte evoluţia regimului de temperaturi, cel puţin pentru ziua de sâmbătă, 31 decembrie. Vorbim la nivelul maximelor de valori ce caracterizează o vreme mai caldă, în special în partea de vest, sud-est a ţării, unde acestea se vor situa frecvent între 10 până la 13 grade Celsius doar în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, în Moldova şi în Transilvania vor fi valori între 5 până la 8 grade, cu 6-7 grade în Capitală.

Duminică, pe 1 ianuarie 2023, minimele vor fi cuprinse între 0 până la 4-5 grade Celsius în regiunile extracarpatice, cele mai coborâte valori sub -5 grade Celsius fiind în depresiunile din estul Transilvaniei”, a explicat directorul general al ANM.

Aceasta a precizat că în ultimele trei ierni, cel puţin, considerate în top 5 cele mai călduroase ierni din istoria măsurătorilor meteorologice din România, Capitala nu a mai avut zăpadă în perioada sărbătorilor de iarnă.

Vremea/prognoza meteo: săptămâna 26 decembrie – 1 ianuarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele montane.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud-vestul teritoriului.

Vremea/prognoza meteo: săptămâna 2-8 ianuarie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud-vestul teritoriului.

Vremea/prognoza meteo: săptămâna 9-15 ianuarie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor.

Vremea/prognoza meteo: săptămâna 16-23 ianuarie

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax