Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 8 ianuarie: condiții meteo de Revelion, Anul Nou, Bobotează. Când va fi frig, perioadele cu ploi sau ninsori

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat luni prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din țară.

Temperaturile scad în perioada 28-29 decembrie, apoi urcă din nou. De Revelion și Anul Nou sunt anunțate maxime de 10-13 grade Celsius.

Vremea se răcește după 5 ianuarie, când sunt anunțate și ploi, lapoviță, ninsori și temperaturi negative.

ANM: Vremea de Revelion și Anul Nou 2023

„Temperaturile se mențin ridicate și la acest final de an chiar dacă vor fi mici variații de la o zi la alta. Miercuri, de exemplu, temperatura va scădea la scara întregii țări și temperaturile nu vor mai depăși 10 grade, general între 0 și 10 grade temperaturile maxime și temperaturi negative noaptea ce vor coborî până spre -9 grade.

În schimb, spre anul nou cam de joi încolo, vremea începe din nou să se încălzească, un nou proces de încălzire, o masă de aer cald care cuprinde nu doar țara noastră și tot continentul european beneficiază de temperaturi mult mai ridicate față de normal”, a declarat meteorologul ANM, Mihai Huștiu, pentru antena3.ro

Potrivit sursei citate, la finalul anului și începutul lunii ianuarie, va fi vreme de primăvară cu maxime ce pot ajunge chiar la 15 grade în unele zone și temperaturi mai mari decât de obicei și pe timp de noapte. Vor fi și condiții de ceață.

Vremea/prognoza meteo 26 decembrie – 8 ianuarie: TRANSILVANIA

La începutul primei săptămâni, valorile termice vor fi în scădere până la medii ale maximelor de 3 grade și ale minimelor în jurul a -5 grade.

Până în data de 1 ianuarie, vremea se va încălzi din nou și, în medie, valorile diurne vor ajunge la 9-10 grade, iar cele nocturne la 2-3 grade.

În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 4-5 grade și ale minimelor în jurul a -2 grade.

Probabilitatea de precipitații slabe va fi relativ ridicată în zilele de 27, 28 și 31 decembrie și după data de 4 ianuarie.

Vremea/prognoza meteo 26 decembrie – 8 ianuarie: LA MUNTE

La începutul intervalului vremea se va răci, valorile termice diurne vor ajunge la medii de zero grade, iar cele nocturne spre -7 grade. Apoi, vremea se va încălzi din nou și astfel, la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 6 grade, iar cele minime la 0-1 grad.

În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 0 grade și ale minimelor de -6…-5 grade.

Probabilitatea de precipitații slabe se va menține pe tot parcursul intervalului, dar va fi mai ridicată la început, în jurul datei de 31 decembrie și după 4 ianuarie.

Vremea/prognoza meteo 26 decembrie – 8 ianuarie: BANAT

Valorile termice vor fi în scădere în primele zile din interval până la medii ale maximelor de 7 grade și ale minimelor în jurul a 0 grade. Până la finalul primei săptămâni, vremea se va încălzi din nou, iar în medie, maximele vor ajunge la 13-14 grade, iar minimele la 4-5 grade.

În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 6-7 grade și ale minimelor de -1-0 grade.

Probabilitatea de precipitații slabe (mai ales ploi) va fi ridicată în zilele de 27, 28, 30 și 31 decembrie, dar în restul intervalului condițiile vor fi reduse.

Vremea/prognoza meteo 26 decembrie – 8 ianuarie: CRIŞANA

Valorile termice vor fi în scădere în primele zile din interval până la medii ale maximelor de 5 grade și ale minimelor în jurul a -2 grade. Până în data de 1 ianuarie, vremea se va încălzi din nou și, în medie, valorile diurne vor ajunge la 12-13 grade, iar cele nocturne la 5-6 grade.

În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 5-6 grade și ale minimelor de -1-0 grade.

Probabilitatea de precipitații slabe (mai ales ploi) va fi ridicată în zilele de 27, 28, 30 și 31 decembrie, dar în restul intervalului condițiile vor fi în general reduse.

Vremea/prognoza meteo 26 decembrie – 8 ianuarie: MARAMUREŞ

Valorile termice vor fi în scădere în primele zile din interval până la medii ale maximelor de 3 grade și ale minimelor în jurul a -3 grade. Până la mijlocul intervalului, vremea se va încălzi din nou, iar în medie, temperaturile maxime vor ajunge la 10 grade, iar minimele la 4 grade.

În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii ale valorilor diurne de 4 grade și ale minimelor de -2…-1 grad.

Probabilitatea de precipitații slabe (mai ales ploi) va fi în general ridicată în prima jumătate a intervalului. În rest, vor mai fi condiții pentru precipitații, dar la cote mai reduse.

Vremea/prognoza meteo 26 decembrie – 8 ianuarie: MOLDOVA

După răcirea din primele zile ale intervalului, când valorile termice diurne vor ajunge la 5 grade și cele nocturne la -3 grade, vremea se va încălzi din nou. la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 10-12 grade, iar cele minime la 3 grade.

În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 4 grade și ale minimelor de -2…-1 grad.

Probabilitatea de precipitații slabe va fi relativ ridicată în jurul datei de 28 decembrie și după data de 4 ianuarie.

Vremea/prognoza meteo 26 decembrie – 8 ianuarie: DOBROGEA

La începutul intervalului, vremea se va răci, valorile termice diurne vor ajunge la 5 grade, iar cele nocturne la 1 grad. Apoi, vremea se va încălzi din nou și astfel, la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 11 grade, iar cele minime la 4-5 grade.

În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 5-6 grade și ale minimelor de 1-2 grade.

Probabilitatea de precipitații slabe va fi în creștere după data de 4 ianuarie, iar în restul intervalului va fi relativ scăzută.

Vremea/prognoza meteo 26 decembrie – 8 ianuarie: MUNTENIA

În primele zile ale intervalului vremea se va răci, valorile termice diurne vor ajunge la 6-7 grade și cele nocturne la -3–2 grade. Ulterior, vremea se va încălzi din nou, iar la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 10-12 grade, iar cele minime la 2 grade.

În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 6 grade și ale minimelor de -1 grad.

Probabilitatea de precipitații slabe va fi în creștere în a doua jumătate din interval, dar mai ales după data de 4 ianuarie.

Vremea/prognoza meteo 26 decembrie – 8 ianuarie: OLTENIA

La începutul intervalului, răcirea vremii va duce valorile termice diurne spre medii de 7 grade, iar cele nocturne spre -2 grade. Apoi, vremea se va încălzi din nou și astfel, la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 11 grade, iar cele minime la 4-5 grade.

În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 12 grade și ale minimelor de -1-0 grade.

Probabilitatea de precipitații slabe va fi în creștere în primele zile din interval și după data de 4 ianuarie, iar în restul intervalului va fi relativ scăzută.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax