Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 26 mai. Se încălzește, însă vor fi mai multe ploi. Prognoza meteo în regiuni din țară, pe două săptămâni

Publicat

VREMEA până în 26 mai. Se încălzește în perioada următoare, însă sunt anunțate ploi aproape în fiecare zi. Vor fi și variații de temperatură, la începutul săptămânii viitoare temperaturile fiind ușor mai scăzute. Apoi regimul termic se stabilizează la medii de 22-25 de grade.

Sunt anunțate ploi pe arii extinse după 16 mai.

VREMEA în ALBA, în săptămâna 13-19 mai. Se încălzește treptat, câteva ploi. Prognoza meteo pe zile, în localități din județ

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din țară.

Vremea până în 26 mai: TRANSILVANIA

În primele patru zile, valorile termice vor fi asemănătoare. Media maximelor se va situa în jurul a 18 grade, iar a minimelor în jurul a 5 grade.

Va urma o încălzire, până la începutul celei de a doua săptămâni, de 4-5 grade.

În următoarele două zile, temperaturile vor scădea ușor. Apoi nu vor mai avea modificări notabile. În general, media maximelor să va situa între 22 și 25 de grade, iar a minimelor între 9 și 12 grade.

Vor fi averse aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse după data de 16 mai.

Vremea până în 26 mai: LA MUNTE

În primele patru zile media maximelor se va situa în jurul valorii de 7 grade. Media minimelor va fi în jurul pragului de îngheț.

Până la începutul primei săptămâni se va încălzi cu 5-6 grade, apoi nu vor mai fi variații mari în evoluția câmpului termic.

Vor fi averse în fiecare zi, pe arii mai extinse și mai frecvente după data de 16 mai.

Vremea până în 26 mai: MARAMUREȘ

În prima săptămână, valorile termice vor crește ușor și treptat. Media maximelor va fi de la 18 grade, până spre 24-25 de grade, iar a minimelor, de la 5 grade, până în jurul a 11 grade.

În cea de a doua săptămână media regională va avea variații, în general, între 22 și 25 de grade, în cazul maximelor și între 9 și 12 grade în cel al minimelor.

Între 13 și 16 mai, condițiile pentru averse vor fi reduse. Apoi va crește probabilitatea ca acestea să fie mai frecvente și pe spații mai mari.

Vremea până în 26 mai: BANAT

În primele cinci zile de prognoză, media maximelor termice va avea valori între 20 și 22 de grade, iar a minimelor între 8 și 11 grade.

Până în jurul datei de 20 mai se va încălzi cu 3-4 grade. Apoi, după o ușoară răcorire, mediile nu vor mai avea variații semnificative. Se vor situa în general între 23 și 26 de grade în cazul maximelor și între 11 și 13 grade în cazul minimelor.

Vor fi averse aproape în fiecare zi, pe suprafețe mici până în data de 16 mai. Apoi va crește probabilitatea ca ele să apară pe suprafețe mai mari.

Vremea până în 26 mai: CRIȘANA

Tendința termică va fi în general de creștere, până în jurul datei de 19 mai. Atunci media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar a minimelor va fi între 12 și 14 grade.

Ulterior, media valorile termice va scădea ușor și va avea variații, în general între 23 și 25 de grade la maxime și între 9 și 13 grade la minime.

Din data de 14 mai vor fi averse aproape în fiecare zi, pe suprafețe mai mici până în 16 mai. Apoi va crește probabilitatea ca acestea să fie mai frecvente și pe arii mai extinse.

Vremea până în 26 mai: MOLDOVA

Vremea se va încălzi treptat până la începutul celei de a doua săptămâni. Media maximelor va crește de la 15-16 grade în primele zile, până în jurul a 24 de grade în ultimele, iar a minimelor, de la aproximativ 5 grade la început, până spre 11-12 grade la final.

În intervalul următor, în general, media maximelor va avea variații între 22 și 26 de grade, iar a minimelor între 10 și 14 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în perioada 19 – 26 mai.

Vremea până în 26 mai: DOBROGEA

Vremea va fi într-un proces de încălzire treptată, până în jurul datei de 22 mai. Media maximelor va porni de la 16 grade și va ajunge până spre 24 de grade. Media minimelor va fi de aproximativ 7-8 grade în prima zi și în jurul a 13 grade la final.

În zilele care vor urma, valorile termice, în medie, vor oscila între 22 și 25 de grade maximele și între 12 și 15 grade minimele.

În prima săptămână, doar pe arii restrânse vor fi posibile averse slabe, apoi acestea vor apărea pe spații mai mari și vor fi mai frecvente.

Vremea până în 26 mai: MUNTENIA

În primele cinci zile, valorile termice vor fi asemănătoare. Media maximelor va atinge 18-19 grade, în timp ce a minimelor se va situa în jurul a 7 grade.

Va urma o încălzire, până la începutul celei de a doua săptămâni, de 5-6 grade.

În următorul interval nu vor mai fi variații importante. În general, media maximelor se va situa între 24 și 27 de grade, iar a minimelor între 11 și 14 grade.

În primele patru zile aversele vor fi izolate, apoi se vor extinde și vor fi posibile aproape zilnic.

Vremea până în 26 mai: OLTENIA

În primele cinci zile de prognoză media maximelor termice va avea valori între 18 și 20 de grade, iar a minimelor între 7 și 10 grade.

Până în jurul datei de 20 mai se va încălzi cu aproximativ 5 grade. Apoi valorile termice nu vor mai avea variații semnificative. Se vor situa, în general, între 23 și 26 de grade media maximele și între 11 și 14 grade media minimelor.

Vor fi averse aproape în fiecare zi, în primele patru pe suprafețe mici, apoi pe arii extinse.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax