Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea până în 6 noiembrie. Când vor fi primele ninsori în mai multe zone din țară. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicat

Începutul de săptămână mai răcoros este urmat de o încălzire a vremii. Din 11 octombrie, temperaturile vor urca până la valori de peste 25 de grade Celsius.

Din 16 octombrie, vremea se răcește și sunt așteptate ploi, aproape toată săptămâna.

Citește și Când vor cădea primii fulgi de zăpadă la Alba Iulia. Prognoza AccuWeather pentru următoarele două luni: soare, ploi și ninsoare

În perioada 23-29 octombrie, condițiile meteo vor fi similare: mai frig în partea de nord și precipitații în cantități excedentare.

Începutul de noiembrie vine cu vreme rece: maxime sub 10 grade, primele temperaturi minime negative și în zonele joase. Vor fi precipitații mixte și ninsori, în jurul datei de 4 noiembrie, în centrul țării și la munte.

Vremea în următoarele zile din această săptămână

Directorul ANM a explicat cum va fi vremea în următoarele zile.

”Chiar dacă înregistrăm în partea de nord, est și centru a țării o vreme mai rece decât în mod obișnuit, cu maxime de cel mult 12 până la 19 grade Celsius, în restul țării temperaturile se vor apropia din nou de pragul unei zile de vară, 24 de grade, inclusiv în capitală maxime de 19…21 de grade.

Iar temperaturile vor fi în creștere de la o zi la alta, astfel încât joi contăm pe un ecart cuprins între 19 până la 27 de grade iar sfârșitul de săptămână, ziua de vineri, să aducă valori chiar de 29 de grade, inclusiv în Capitală.

Rămân de interes minimele mai coborâte pe parcursul următoarelor nopți, pentru că în zonele depresionare, contăm pe -2 grade în zonele depresionare, miercuri -4 grade, după care de la o zi la alta și din perspectiva minimelor, acestea vor mai crește, chiar și în capitală, de la valori în următoarele dimineți de 4-7, spre sfârșitul săptămânii ne apropiem de ceea ce înseamnă 11-15 grade Celsius.

Revin și posibile precipitații, mai ales spre finalul săptămânii, în special în partea de vest, centru și nord a țării”, a explicat Elena Mateescu la Antena3.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni, până în 6 noiembrie.

Vremea/prognoza meteo: 9-15 octombrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice și sud-vestice.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud-vest și la munte.

Vremea/prognoza meteo: 16-22 octombrie

Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în regiunile nordice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Vremea/prognoza meteo: 23-29 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în regiunile nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice.

Vremea/prognoza meteo: 30 octombrie – 6 noiembrie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință excedentară în majoritatea regiunilor.

surse: meteoromania.ro, antena3.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax