Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea până în 7 octombrie: Toamna își intră în drepturi. Precipitații abundente. Prognoza meteo pe patru săptămâni

toamna vremea meteo innorata copaci frunze nori prognoza meteo

Publicat

Vremea până în 7 octombrie: Toamna își intră în drepturi. Precipitații abundente. Prognoza meteo pe patru săptămâni. Meteorologii anunță în continuare temperaturi mai ridicate decât cele normale perioadei în care ne aflăm. Însă încet toamna își intră în drepturi.

ANM a publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele patru săptămâni. Astfel, potrivit prognozei meteo pe patru săptămâni, vremea va fi, cel puțin în prima parte,  mai caldă decât în mod normal, mai ales în regiunile nord-estice.

Citește și Ciclonul care a lovit Europa se va resimți și în România. Director ANM: Va pătrunde un val de aer mai rece, care va aduce furtuni

Totuși, sunt anunțate perioade în care vom avea precipitații abundente. Ploi însemnate cantitativ sunt prognozate mai ales în a doua parte a lunii septembrie.

Potrivit directorului de prognoză al ANM, Florinela Georgescu, ciclonul care a lovit în ultimele zile țări din Europa își face simțită prezența și în țara noastră. Astfel, de săptămâna viitoare, un val de aer mai rece va pătrunde în țara noastră și va aduce cu sine furtuni.

”Ne așteptăm ca mai afectate să fie regiuni din partea de sud a Moldovei și în banatul Dobrogei, în special în Galați și Tulcea”. De asemenea, pe arii restrânse, nu sunt excluse fenomenele asociate instabilității atmosferice, adică descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului” a spus aceasta

Vremea în Alba în weekend 6 – 8 septembrie: Chiar dacă peste zi vom avea temperaturi ce urcă până la 30 de grade Celsius, noaptea și dimineața va fi tot mai răcoare. Minimele vor coborî până la valori de 10 grade Celsius. Nu sunt anunțate ploi.

Vremea până în 7 octombrie. Săptămâna 9 – 16 septembrie 2024

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nord-estice.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Vremea până în 7 octombrie. Săptămâna 16 – 23 septembrie 2024

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile estice și nord-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea până în 7 octombrie. Săptămâna 23 – 30 septembrie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Vremea până în 7 octombrie. Săptămâna 30 septembrie  – 7 octombrie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă în toate regiunile

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate