Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea în Transilvania, în următoarele două săptămâni: Se răcește accentuat și vin multe ploi. Prognoza meteo pe regiuni

Publicat

toamna padure vremea frunze meteo

Prognoza meteo pe regiuni, până în 19 noiembrie: Doar în primele zile ale săptămânii ne vom mai bucura de vreme frumoasă, cu temperaturi de 20 de grade. Apoi vremea intră într-un proces de răcire accentuată, cu maxime care nu mai depășesc 14 grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, ploi sunt așteptate în toate regiunile țării, până la mijlocul lunii noiembrie.

Vremea în Alba, în săptămâna 6 – 12 noiembrie 2023: În primele zile ale săptămânii ne vom mai bucura de soare și temperaturi ce trec de 15 grade Celsius.

De miercuri, temperaturile scad simțitor, așa încât până la sfârșitul săptămânii termometrele abia vor indica 11-12 grade Celsius. Minimele vor coborî sub pragul înghețului.

Vezi și Vremea până în 4 decembrie: Condiții meteo în mini-vacanța de Ziua Națională a României. Prognoza meteo pe patru săptămâni

ANM a publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pe regiuni, pentru următoarele două săptămâni, în perioada 6 noiembrie – 19 noiembrie 2023.

Prognoza meteo pe regiuni 6 – 19 noiembrie 2023. Transilvania

Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod caracteristic datei în primele două zile din interval, apoi se va răci treptat. Cu toate acestea, până în 13 noiembrie valorile termice se vor situa în continuare peste normal.

În aceste condiții, mediile maximelor vor porni de la 16…18 grade, vor ajunge la 12…14 grade la finalul primei săptămâni și apoi vor oscila ușor în jurul a 8 grade.

Minimele vor fi între 0 și 6 grade mediat regional, cu cele mai ridicate valori în 6, 8, 9, 11 și 12 noiembrie.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în 5, 7, 8, 11 și 12 noiembrie. În restul timpului precipitații se vor semnala cu totul izolat.

Prognoza meteo pe regiuni 6 – 19 noiembrie 2023. Banat

În prima săptămână din interval vremea se va răci treptat. Cu toate aceste variații, valorile termice se vor situa peste normele caracteristice perioadei, cu medii ale maximelor între 12 și 20 de grade și ale minimelor între 4 și 10 grade.

După această perioadă, regimul termic va avea un parcurs relativ constant, diurn mediat regional în jurul a 11 grade, iar nocturn la 2…4 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în aproape toate zilele din perioada estimată.

Prognoza meteo pe regiuni 6 – 19 noiembrie 2023. Crișana

Valorile termice vor fi oscilante în prima parte a intervalului, dar se vor situa, în marea lor majoritate, peste normele caracteristice perioadei. Vor fi medii ale temperaturilor maxime între 10 și 18 grade și ale minimelor între 4 și 10 grade.

A doua săptămână nu va avea variații semnificative din punct de vedere termic. Astfel, mediat regional, temperaturile diurne vor fi de 9…11 grade, iar cele nocturne de 2…4 grade.

Ploile își vor face apariția pe tot parcursul intervalului. Se vor semnala pe arii mai extinse și mai însemnate cantitativ, cu o probabilitate mai mare, în 6 și 11 noiembrie.

Prognoza meteo pe regiuni 6 – 19 noiembrie 2023. Maramureș

Temperaturile maxime vor scădea treptat pe tot parcursul intervalului de prognoză, astfel încât, de la medii de 16…17 grade în primele două zile, cu mult mai ridicate decât normalul perioadei, vor scădea la 12…14 grade până în 11 noiembrie, apoi se vor stabiliza în jurul a 8 grade.

Temperaturile minime vor fi oscilante în prima săptămână, între 4 și 8 grade, iar în următoarea se vor menține la 2…4 grade, mediat regional.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată pe aproape tot parcursul intervalului, dar extinderea acestora va fi mai mare în 5 și 11 noiembrie.

Prognoza meteo pe regiuni 6 – 19 noiembrie 2023. Moldova

Vremea va fi deosebit de caldă în primele două zile din interval, cu medii ale maximelor de 18 grade. Apoi se va răci ușor, dar maximele se vor situa în continuare peste norme, în jurul a 15 grade. Abia din data de 12 noiembrie se va resimți o răcire mai accentuată, când acestea vor coborî spre 10…12 grade.

Regimul termic nocturn va fi oscilant până în data de 13 noiembrie, astfel încât va avea variații între 4 și 10 grade mediat regional, apoi se va menține relativ constant la 2…4 grade.

Activitatea pluviometrică va fi destul de scăzută pe parcursul intervalului, cu o probabilitate ca precipitațiile să se manifeste la nivel local doar în data de 8 noiembrie.

Prognoza meteo pe regiuni 6 – 19 noiembrie 2023. Dobrogea și pe litoral

În primele trei zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu o medie a valorilor maxime de 22 de grade.

Ulterior, deși valorile termice vor fi în scădere, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă, cu medii maxime de 16…20 de grade, iar până la finalul intervalului de prognoză acestea vor coborî la 12 grade.

Minimele vor fi oscilante în prima săptămână, între 8 și 14 grade, cu cele mai ridicate valori în 6, 8 și 11 noiembrie, iar în a doua se vor menține în jurul a 6 grade mediat regional.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată pe 5 și 8 noiembrie și din nou după 12 noiembrie.

Prognoza meteo pe regiuni 6 – 19 noiembrie 2023. Muntenia

Intervalul de prognoză va debuta cu o vreme deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii noiembrie, apoi se va răci ușor. Începând cu data de 12 noiembrie se estimează o răcire mai accentuată, ce va persista până la finalul perioadei.

În acest tablou meteorologic, temperaturile maxime vor avea valori medii de la 22 spre 12 grade și minime de la 10 până la 2 grade.

Precipitațiile își vor face apariția cu totul trecător. Regimul pluviometric se va menține deficitar, dar va exista totuși probabilitatea de extindere a acestora în zilele de 8 și 13 noiembrie.

Prognoza meteo pe regiuni 6 – 19 noiembrie 2023. Oltenia

Vremea se va răci treptat pe tot parcursul intervalului.

Temperaturile maxime vor fi cu mult mai mari decât normele caracteristice primei decade a lunii noiembrie. În primele două zile de prognoză media va fi 21 de grade, apoi din intervalul 6…12 noiembrie se vor situa între 14 și 16 grade. Până la sfârșitul prognozei vor ajunge în jurul a 11 grade.

Regimul termic nocturn va fi oscilant în prima jumătate a estimărilor, între 4 și 8 grade, cu cele mai mici valori pe 10 noiembrie, apoi se va stabiliza la 2…4 grade, doar cu foarte mici oscilații.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în 5, 8, 11 și 13 noiembrie, iar în restul timpului acestea se vor semnala doar trecător și cu totul izolat.

Prognoza meteo pe regiuni 6 – 19 noiembrie 2023. La munte

În prima săptămână de prognoză, deși valorile termice diurne vor avea o scădere treptată, dar se vor situa peste normele climatologice specifice primei decade a lunii noiembrie, chiar cu mult la început. Mediile maximelor vor fi de la 10 spre 6 grade. Din data de 13 noiembrie vor avea doar mici oscilații în jurul a 3 grade mediat regional.

Minimele nocturne vor fi în medie între -2 și 4 grade în prima jumătate a estimărilor și ulterior vor coborî spre -4 grade.

Precipitațiile se vor manifesta în mare parte a perioadei, dar probabilitatea de extindere va fi mai ridicată în 5, 8 și 11 noiembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax