Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până la mijlocul lunii iulie: foarte cald, apoi temperaturile mai scad. Când sunt anunțate furtuni. Prognoza pe 4 săptămâni

vremea alba weekend

Publicat

Vremea până la mijlocul lunii iulie. Va fi în continuare foarte cald până în 23 iunie. Temperaturile se vor apropia de pragul de 40 de grade la finalul săptămânii, mai ales în sudul țării.

În intervalul 24-30 iunie, valorile maxime mai scad spre pragul de 30 de grade. În vest și nord, acestea ajung la 25-28, 29 de grade.

Vremea în Transilvania și în țară până în 1 iulie: Caniculă și disconfort termic, apoi furtuni. Prognoza meteo pe regiuni

Luna iulie începe cu temperaturi în jur de 30 de grade, în majoritatea regiunilor din țară. Se mai răcorește în intervalul 8-10 iulie, când sunt anunțate și perioade cu furtuni.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza de vreme până în 15 iulie:

Vremea în săptămâna 17-23 iunie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României. O abatere termică pozitivă mai accentuată va fi în regiunile sudice.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Vremea în săptămâna 24-30 iunie

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice. În rest vor fi apropiate de cele normale

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile vestice, nordice și local în cele central. În rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă

Vremea în săptămâna 1-8 iulie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nord-vestice. În rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vremea în săptămâna 8-15 iulie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate