Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA pe trei luni. Condiţii meteo în martie şi minivacanţele de Paşte 2018, 1 Mai şi Rusalii

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru următoarele trei luni, inclusiv minivacanţele de Paşte 2018, 1 Mai şi Rusalii. Temperaturile vor fi mai mici decât cele obişnuite pentru această perioadă, iar precipitaţiile vor fi excedentare.

Luna martie 2018: Temperatura medie lunară a aerului va fi apropiată de norma climatologică, în sudul, sud-estul şi local în vestul țării și se va situa sub normal în restul teritoriului. Aşasar, va fi mai frig decât de obicei, în Transilvania, Maramureş, Moldova. Media multianuală lunară de referinţă este de 3,5 grade Celsius, pentru această perioadă.

În ceea ce priveşte precipitaţiile, acestea vor fi excedentare, în cea mai mare parte a ţării, faţă de media multianuală lunară, de 38,3 l/mp.

Luna aprilie 2018: Va fi mai frig decât de obicei şi în a doua lună de primăvară, cu excepţia zonelor sudice şi estice ale ţării, unde temperaturile vor fi apropiate de limitele normale (9,3 grade Celsius, temperatură medie multianuală lunară).

Precipitaţiile vor fi excedentare şi în această perioadă (comparative, media lunară este de 51.3 l/mp).

Luna mai 2018: Temperaturile medii vor avea valori apropiate demedia climatologică (14,9 grade Celsius) în sud, sud-est și local în vestși subnormal în celelalte zone.

Precipitațiile totale lunare vor fi apropiate de normă (66,5 l/mp) in sud-estul tarii si local in sud si est si vor avea o tendinta spre excedent in rest.

sursa: meteoromania.ro

VEZI: URĂRI DE PAŞTE 2018 Mesaje și felicitări de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax