Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea rea pune stăpânire pe Alba, dar și pe mare parte a țării. Șefa ANM, Elena Mateescu anunță unde vin ninsorile

Publicat

vremea meteo iarna prognoza meteo

Vremea rea pune stăpânire pe județul Alba, dar și pe mare parte a țării. Fenomenele meteo actuale, vor continua și în următoarea perioadă. Șefa ANM, Elena Mateescu a spus cum va fi vremea în următoarele zile.

Aceasta a avut o intervenție telefonică la Antena 3, unde a spus cum va fi vremea în următoarele zile.

Rămâne în vigoare avertizarea meteorologică de cod portocaliu în zona montană a județelor Hunedoara, Alba și Sibiu, acolo unde va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă și vorbim de cantități de precipitații de 50-70 de litri pe metru pătrat.

Până mâine dimineață la ora 08:00 vorbim de precipitații însemnate cantitativ și ninsori la altitudini mai mari de 1.400 de metri, în partea de vest și sud-vest a Transilvaniei, dar și în Carpații Occidentali și Meridionali, acolo unde va fi în vigoare o avertizare meteorologică de cod galben, , a spus Mateescu.

Este vorba despre codul Galben emis marți dimineață, care rămâne în vigoare pe toata durata serii, dar și miercuri în prima parte a zilei.

CITEȘTE ȘI: Cod Portocaliu de ninsori abundente la munte, în Alba și în alte județe. Cod Galben de vreme rea în Transilvania

Vremea în țară

De mâine dimineață de la ora 08:00, până mâine seară la ora 20:00, în zona Moldovei și în partea nord-estică a Munteniei, vântul va avea intensificări la rafală de 55-65 km/h.

Din punct de vedere termic, valorile vor fi ușor peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar. Până la sfârșitul săptămânii, maximele vor fi cuprinse între 2 și 13-14 grade Celsius, inclusiv în Capitală, unde temperaturile vor ajunge la 11-12 grade Celsius.

Minimele vor fi mai coborâte în zonele depresionare, până la valori negative de -7 grade Celsius. În restul țării, minimele vor fi pozitive, aproximativ 4-5 grade Celsius“.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax