Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea se răcește accelerat de joi seara: ploi, frig și ninsoare la munte

Publicat

vine frigul toamna vremea meteo ploaie frig

Meteorologii avertizează că vremea se răcește începând de joi seară din cauza unui aer polar care traversează și România și care aduce ploi slabe, ninsori și lapoviță la munte și frig în cea mai mare parte a țării. 

Cantitățile de apă vor atinge, în general, 5 – 15 litri pe metrul pătrat și doar izolat vor depăși 30 de litri pe metrul pătrat.

Este posibil ca o parte dintre aceste precipitații să se transforme în lapoviță și ninsoare la munte.

Meteorologii spun că în zonele de munte din nordul țării și se va depune un strat de zăpadă.

De asemenea, vântul se va intensifica puternic în vestul, sudul și estul țării, cu rafale ce vor atinge 40 – 50 de kilometri la oră, iar izolat 60 – 70 de kilometri la oră.

Meteorolog: În noiembrie vom avea cel mai timpuriu strat de zăpadă consistent în această perioadă a anului din ultimii 10 – 15 ani

Meteorologul român Ilie Nicolae a prezentat pe contul său de Facebook o serie de date corelate din care reiese când sunt șanse foarte ridicate să avem parte de ninsoare în România, în ultima decadă a acestei luni.

Ilie Nicolae este meteorolog la societatea Intervenții Active în Atmosferă (IAA), spune că „la orizont se întrevăd condiții pentru primul strat de zăpadă mai consistent în zonele joase de relief, odată cu ultima decadă a lunii noiembrie”.

”Episodul de iarnă din ultima decadă a lunii este de urmărit, fiindcă ar constitui cel mai timpuriu strat de zăpadă mai consistent în această perioadă din an din ultimii 10 – 15 ani cel puțin” a scris Ilie Nicolae.

Prognoza sa este întărită și de aplicațiile meteo care prevăd un final de lună cu precipitații și temperaturi în jurul a 0 grade Celsius, potrivite pentru ninsoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax