Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

WEEKEND dedicat iubitorilor de film, lectură și sport. Caravana BookLand, Festivalul Internațional de Film Etnografic și meciuri pe alese

Publicat

Acest sfârșit de săptămână este dedicat celor pasionați de lectură, film și sport. Caravana BookLand vă așteaptă și în acest weekend la Alba Mall, unde peste 6.000 de cărți așteaptă să fie citite. Cinefilii vor putea să participe la prima ediție a Festivalului Internațional de Film Etnografic de la Zlatna, iar cei care vor să primească o îmbrățișare sunt aşteptaţi de voluntarii de la Asociația SM Speromax.

 

Mijlocul lunii iunie va aduce în județul Alba prima ediție a Festivalului Internațional de Film Etnografic. Proiectul aparține primarului din Zlatna, Silviu Ponoran, iar evenimentul are loc în intervalul 14-16 iunie. Cinefilii profesioniști sau independenți, dar și simpli cetățeni care doresc să își transpună ideile într-o peliculă pot să își înscrie proiectele în cadrul festivalului. Vezi aici programul.

Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba găzduieşte, în perioada 14-18 iunie, expoziţii de carte, evocări, recitaluri de muzică cu poezie, întâlniri cu scriitori în cadrul manifestării „Remember Eminescu”. Vineri, la bustul poetului de pe Aleea Scriitorului din Alba Iulia vor fi depuse coroane de flori. Anul acesta, se împlinesc 124 de ani de la moartea poetului. În perioada 17-18 iunie, sunt programate activităţi interactive pentru copii. Vă invităm să consultați programul.

Vineri, începând cu ora 19.00, voluntarii Asociaţiei SM Speromax Alba iniţiază o acţiune pe Pasajul din Cetate, la intrarea pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia, prin care doresc să fie alături de pacienţii cu scleroză multiplă. Aceştia invită albaiulienii să-şi deschidă sufletul şi să împartă îmbrăţişări, gratis, celor care au nevoie de sprijin.

Caravana cărţii BookLand a revenit pentru a treia oară la Alba Iulia. BookLand și-a instalat tabăra în Centrul Comercial Alba Mall, iar până duminică, 23 iunie, albaiulienii sunt așteptați la o întâlnire distractivă cu cartea, cultura și diferite momente artistice.

La Caravana BookLand, găsiți cele mai noi apariții editoriale, care că vor face viața mult mai frumoasă și conversațiile mai interesante. Vor fi prezente 6.000 de titluri de carte de la peste 100 de edituri.

Evenimente sportive

Performanța Alba Iulia și Cuprirom Abrud au șansa de a cuceri un trofeu în sezonul acesta. Formația lui Paul Ciucă este favorită la câștigarea trofeului, însă moții lui Costică Moldovan nu s-au predat vreodată fără luptă. Finala Cupei României se desfăşoară sâmbătă, de la ora 17.30, pe Stadionul „Cetate” din Alba Iulia. Vezi mau multe pe Sport.Alba24.ro

Federaţia Română de Handbal anunţa turneul de promovare în acest weekend, dar, din cauza faptului că unele echipe au întârziat să se înscrie la baraj, acesta a fost programat în zilele 14, 15 şi 16 iunie . Turneul de baraj va avea loc la Sebeş, iar Voinţa „Savini Due” Sebeş este la un pas de a promova în Divizia A de Handbal Masculin (a doua divizie valorică). Vezi aici programul meciurilor.

Sâmbătă, de la ora 17.00, pe Stadionul “Cetate” din Alba Iulia, Asociația Județeană de Fotbal Alba va organiza o festivitate de premiere care marchează astfel rezultatele finalului de sezon fotbalistic. CSO Cugir îşi va primi titlul de campioană, în vreme ce Performanţa Alba Iulia şi Sportul Sebeş vor fi recompensate pentru locurile doi, respectiv trei. Trofeul Fair-Play urmează a fi stabilit (cel mai probabil Energia Săsciori sau Dalia Sport Daia Română). Tot sâmbătă, de la ora 18.00, va avea loc și meciul dintre Performanţa Alba Iulia şi Cuprirom Abrud, din cadrul finalei Cupei României, faza judeţeană.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax