Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Weekend plin de evenimente în ALBA. Sărbătoarea Muzicii, Festivalul Cetăţilor Dacice, Ziua Rozelor şi Bikers Party

Publicat

sarbatoarea muzicii oameni public piata cetatii concert Ultimul weekend din luna iunie aduce evenimente pentru toate gusturile la Alba Iulia şi în judeţ. Dacă în Cealaltă Capitală va fi Sărbătoarea Muzicii, la Cugir va fi spectacol şi lecţie de istorie vie, la Festivalul Cetăţilor Dacice. Sâmbătă, la Ciumbrud, lână Aiud, în centrul atenţiei vor fi florile iubirii, la Ziua Rozelor, iar pasionaţii de motociclete sunt invitaţi lângă Alba Iulia, la Biker`s Party.

În perioada 24-26 iunie 2016, Alba Iulia va răsuna de acorduri de muzică de calitate, într-un eveniment organizat de primărie şi devenit deja cunoscut pentru public: “Sărbătoarea Muzicii”. Anul acesta a ajuns la a cincea ediţie.

Sărbătoarea Muzicii înseamnă că ştiţi să alegeţi ce ascultaţi, că ştiţi să vă bucuraţi de muzică, în starea ei de graţie şi în forma ei cea mai avansata şi mai elevată, transmit organizatorii. Anul acesta, evenimentul îl aduce pe scenă pe Alessandro Safina, unul dintre cei mai populari tenori ai lumii. Vineri, Gheorghe Zamfir vine cu un proiect inedit alături de trupa Bere Gratis, iar duminică, în jur de 100 de artiști vor interpreta duminică arii de operetă celebre.

Vezi SĂRBĂTOAREA MUZICII 2016, la Alba Iulia. Alessandro Safina, Bere Gratis, Gheorghe Zamfir şi spectacol de operetă. PROGRAMUL

festivalul cetatilor dacice Orașul Cugir (vechea așezare dacică Singidava) se întoarce în timp, cu peste 2.000 de ani, în vremurile când dacii stăpâneau liberi aceste tărâmuri. Cetatea dacică Singidava va găzdui, în perioada 24-26 iunie, a X-a ediție a Festivalului Cetăților Dacice – cel mai important și mai mare festival dacic din România.

Aproape 200 de luptători daci și romani, nimfe și gladiatori vor reînvia istoria și legendele locale spunând într-un mod unic și inedit poveștile dacilor liberi care au trăit în cetățile de pe raza județului Alba.

Vezi 24-26 iunie: Festivalul Cetăților Dacice, la Cugir. Vechea aşezare Singidava reînvie pentru cel mai important festival dacic din România. PROGRAMUL

ziua rozelor 2 Florile iubirii, trandafirii, vor fi din nou sărbătorite la Ciumbrud, pe 25 iunie. Evenimentul Ziua Rozelor a ajuns la a XV-a ediţie şi oferă opţiunea celor care iubesc florile să participe la manifestări pline de culoare, parfum şi distracţie.

Va fi paradă cu fanfară, dansatori, majorete, trăsuri, mașini, biciclete decorate cu trandafiri, vor fi organizate tradiţionalele concursuri la care vor fi premiate cel mai frumos stand şi cel mai frumos aranjament de trandafiri. De asemenea, va fi ales trandafirul anului, se vor face vizite pe câmpurile cu flori şi vor fi premiaţi cultivatorii.

Evenimentul se va încheia cu foc de artificii şi Balul Rozelor.

Vezi 25 iunie: ZIUA ROZELOR, la Ciumbrud. Sărbătoare cu parfum, culoare şi evenimente pentru cei care iubesc florile. PROGRAMUL

motociclete Motociclişti din toată ţara se întâlnesc, în weekend, la “Bikers Party 2016” de la Alba Iulia. Va fi o sărbătoare a tuturor iubitorilor “monştrilor” pe două roţi, cu invitaţi din toată ţara, alături de membrii cluburilor de motociclism.

Evenimentul se va desfăşura în perioada 24-26 iunie şi cuprinde parade ale motocicletelor, ale costumelor şi dotărilor auxiliare, jocuri şi concursuri interactive, concerte ale unor formatii rock din România, dar şi campanii de “conştientizare a motocicliştilor în trafic”.

Festivalul este inclus într-o campanie caritabilă destinată dotării cu echipament terapeutic a Centrului “Maria Beatrice” Alba Iulia, unde mulţi copii cu dizabilităţi din întreaga ţară sunt trataţi în cele mai bune condiţii, potrivit organizatorilor, Apulum Bikers.

Vezi Bikers Party 2016 la Alba Iulia, în weekend. Festivalul motocicliştilor, cu paradă, concursuri şi concerte. PROGRAMUL

pescuit sportiv 1 Amatorii de pescuit pot merge la competiţia de pescuit staţionar de la Draşov. Timp de trei zile, profesioniştii vor încerca să prindă cât mai mult peşte, iar cei care vor să-i vadă „la undiţă” sunt aşteptaţi pe marginea lacului, la baza sportivă Salonti.

Vezi Campionatul Naţional de Pescuit Sportiv – proba de pescuit staţionar, în județul Alba. PROGRAMUL competiției din weekend

 

Citeşte şi CALENDARUL EVENIMENTELOR la Alba Iulia în 2016: Festivaluri, concerte, concursuri și spectacole

foto parada moto: Flavius Lazăr

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax