Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

„Wellnes Center” și hotel de 4 stele pentru sportivi la „Winner’s Club Țălnar”. Consilierii locali au aprobat PUZ-ul

Publicat

Consiliul Local Alba Iulia a aprobat, joi, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) „Revitalizarea, reabilitarea și extinderea bazei sportive și de agrement Winner’s Club Țălnar”, situat în interiorul Cetății Alba Carolina, în Bastionul Carol. Acesta propune extinderea bazei prin construirea unui hotel de 4 stele pentru sportivi, spații de wellness și spa, restaurant și alte anexe. 

Obiectivul acestui PUZ este „revitalizarea spațiului aferent Bastionului Carol din Cetatea Alba Carolina, prin dezvoltarea funcției turistice a obiectivului existent, integrarea într-un circuit al turismului specializat pe domeniul sportiv, dar nu numai, reabilitarea construcțiilor existente e principiile ecologice ale caselor verzi, extinderea pe aceleași principii cu noi obiecte a bazei sportive și de agrement Winner’s Club Țălnar”, după cum se precizează în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Revitalizarea spațiului se referă la completarea funcțiunii de bază sportivă cu cea de cazare a sportivilor și turiștilor (un hotel nou construit, cu 21 de camere), includerea unor servicii de spa și wellness în complex și a unei unități de alimentație, toate la nivel de 4 stele. Construcțiile vor respecta principii ecologice și vor fi „în întregime acoperite cu terase curbe înierbate, astfel încât de la nivelul străzii va fi vizibil un peisaj ușor ondulat, colinar, cu vegetație joasă în dreptul aleilor  de acces și parcărilor”. Atât construcțiile existente, cât și cele propuse vor respecta principiul „caselor verzi”, fiind realizate din materiale ecologice, izolate, cu consum redus de energie pentru protejarea mediului.

PUZ-ul redactat de reprezentanții “Winner’s Club Țălnar” cuprinde, la punctul Extinderea Bazei Sportive, realizarea unei incinte de parcare pentru 22 de autovehicule în cadrul terenului aflat în studiu, în afara celor 18 locuri de parcare propuse de Primărie în zona accesului în club, dar și separarea accesului pe carosabil față de cel pietonal și crearea unor accese ușoare pentru persoane cu dizabilități.

În incinta “Winner’s Club Țălnar”, există deja construcții pe o suprafață de 990,75 mp, din care: piscina 275 mp, vestiare, grupuri sanitare, bar, birou – 424,45 mp, construcții provizorii ce se desființează – 291,3 mp. PUZ-ul propune construcții pe o suprafață de aproximativ 2.000 mp, din care: hotel pentru sportivi – 1.298 mp, spațiu wellness, spa – 270,68 mp, spațiu pentru servirea mesei – 371 mp, anexă piscină – 66,46 mp. Procentul de ocupare a terenului (POT) maxim admis este de 28,46% și Coeficientul de Utilizare a Terenului (CUT) maxim admis este de 0,28.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Consilierul PSD, Bogdan Medrea critică investiția de 4 stele a “Winner’s Club Țălnar”: “Transformăm cetatea în camping!” | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax