Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

WhatsApp, Instagram și Facebook au căzut în toată lumea. Care a fost fi motivul

Publicat

WhatsApp, Instagram și Facebook au probleme de funcționare, luni seara, în toată lumea.

Userii spun că au probleme de conectare și nu pot trimite sau posta mesaje.

Citește și Ce poți face când pică la WhatsApp și Facebook Messenger. Totul despre Signal, Threema, Viber, Telegram, Wickr și altele

Pe aplicațiile varianta desktop, site-urile nu se încarcă deloc.

De pe mobil (android și iOS) se poate intra pe aplicații, dar acestea nu sunt funcționale.

WhatsApp, Instagram și Facebook au căzut în toată lumea, probabil din cauza unei avarii majore.

Potrivit The Independent cele trei aplicații – care sunt toate deținute de Facebook și rulează pe infrastructură partajată. Toate au încetat complet să funcționeze cu puțin înainte de ora 18:50.

Alte produse care fac parte din aceeași familie de aplicații, cum ar fi Facebook Workplace, au încetat, de asemenea, să funcționeze.

Vizitatorii site-ului Facebook au văzut pur și simplu o pagină de eroare sau un mesaj pe care browserul lor nu l-a putut conecta.

Aplicațiile WhatsApp și Instagram au continuat să funcționeze, dar nu au afișat conținut nou, inclusiv orice mesaje trimise sau primite în timpul problemelor.

Întreruperile Facebook au loc relativ rar, dar tind să aibă un impact vast, nu în ultimul rând pentru că afectează trei dintre cele mai mari aplicații din lume.

Compania este adesea criptică despre cauzele oricăror probleme și nu are tendința de a le explica nici după ce au fost remediate.

În 2019, de exemplu, a suferit cea mai mare întrerupere din ultimii ani – și a spus doar că a „declanșat o problemă” în timpul „operațiunilor de întreținere de rutină”.

Într-o transcriere publicată în The Verge în 2019, directorul executiv Mark Zuckerberg a menționat că astfel de întreruperi sunt o „mare problemă”.

Orice problemă poate determina adesea oamenii să înceapă să folosească concurenți în schimb și a menționat că poate dura „luni” pentru a recâștiga încrederea și a readuce oamenii pe platformele Facebook – dacă se întorc deloc.

UPDATE 19.26 Facebook a anunțat pe Twitter că există probleme cu accesarea aplicațiilor și produselor sale. „Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil și ne cerem scuze pentru orice inconvenient”, este mesajul Facebook.

Mesajul nu a precizat însă cauza problemei și cât ar putea dura remedierea acesteia.

Problemele au început inițial cu aplicația Messenger a Facebook în jurul orei 18:00, ora României, acestea extinzându-se în decurs de câteva minute la întreaga platformă Facebook și la celelalte aplicații ale sale.

Site-ul de monitorizare Downdetector a înregistrat o creștere vertiginoasă a reclamațiilor privind probleme tehnice ale Facebook începând cu această oră.

NYTimes: nu este un atac cibernetic

Potrivit The New York Times , doi membri ai echipei de securitate Facebook, care au vorbit cu condiția anonimatului, deoarece nu erau autorizați să vorbească în public, au spus că este puțin probabil ca un atac cibernetic să fi cauzat problemele.

Acest lucru se datorează faptului că tehnologia din spatele aplicațiilor era încă suficient de diferită, astfel încât un hack nu putea să le afecteze pe toate simultan.

Acțiunile Facebook au scăzut cu 5,5% luni, în urma acuzațiilor fostului manager Frances Haugen că rețeaua de socializare era conștientă că era folosită pentru diseminarea mesajelor de ură și dezinformare la nivel global și nu a făcut nimic pentru a le stopa.

Whatsapp, Facebook şi Instagram au devenit indisponibile luni seara, toate trei serviciile fiind deţinute de compania-mamă Facebook.

Într-un interviu pentru CBS, denunţătoarea povesteşte că a decis să acţioneze, după ce a pierdut o persoană dragă din cauza teoriilor conspiraţiei, transmite Mediafax.

Frances Haugen a reclamat public faptul că gigantul nu a acţionat în timp util pentru a limita diseminarea conţinutului de ură, violenţă şi dezinformare şi cum directorii săi au încercat să ascundă dovezile în acest sens.

News24.com anunță că averea personală a lui Mark Zuckerberg a scăzut cu aproape 7 miliarde de dolari în câteva ore, dându-l jos pe o listă a celor mai bogați oameni din lume, după ce declarațiile denunțătorului și întreruperile au scos offline produsele emblematice ale Facebook.

După 7 ore, în care toați utilizatorii celor trei aplicații nu au putut comunica, Mark Zukerberg a postat un mesaj „Facebook, Instagram, WhatsApp şi Messenger revin acum online.

Îmi pare rău pentru întreruperea de astăzi. Ştiu cât de mult vă bazaţi pe serviciile noastre pentru a rămâne conectaţi cu oamenii la care ţineţi”, a scris Zuckerberg pe Facebook.

Facebook a atribuit problemele unor schimbări defectuoase de configurație la servere și presa americană a scris că angajații companiei au avut și ei mari probleme în a se autentifica la serviciile interne de comunicare.

Problemele au fost de amploare și pentru că Facebook este utilizată pentru autentificarea în diverse servicii și aplicații, astfel că, atunci când Facebook nu merge, se produce un efect de domino fiindcă mulți oameni nu se pot autentifica.

Orele în care aplicațiile nu au putut fi folosite au arătat, încă o dată, cât de mult depind viețile noastre de aceste aplicații cu care comunicăm atât de des cu cei cunoscuți. Neavând Facebook, unii au intrat după mult timp pe Twitter, iar în loc de WhatsApp oamenii au trecut la Telegram sau/și Signal.

Problemele au fost de amploare și pentru că Facebook este utilizată pentru autentificarea în diverse servicii și aplicații, astfel că, atunci când Facebook nu merge, se produce un efect de domino fiindcă mulți oameni nu se pot autentifica.

surse: The Independent, HotNews, NYTimes, News24

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax