Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

WI-FI în 4.500 de școli din România. Licitație de 165 de milioane de lei, lansată de o agenție a Guvernului

wi-fi la scoli

Publicat

Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare a lansat licitația pentru realizarea unei platforme naţionale integrate wireless care să asigure internet wi-fi în şcolile gimanziale din toată ţara. Totul la o valoare  impreionantă: valoarea estimativă a contractului este de 165 de milioane de lei.

„Proiectul va crea o reţea naţională de acces de tip campus şcolar wireless, cu prezenţă în şcoli de nivel gimnazial şi cu acces la internet, administrată centralizat de la nivelul regional şi central de management găzduit de infrastructura reţelei naţionale educaţionale”, se arată în anunţul de participare publicat în SEAP.

Pentru a putea participa la licitaţie, o firmă trebuie să fi avut în ultimii trei ani o cifră medie de afaceri cumulată de cel puţin 300 milioane de lei şi să se prezinte o listă cu principalele furnizări de produse din ultimii trei ani, cu indicarea valorilor, datelor şi a beneficiarilor publici sau privaţi.

Vizate ar fi 4.500 şcoli însă proiectul este contestat, având în vedere că accesul la internet în școli poate dăuna cursurilor, nu doar sprijini actul educațional. Copiii ar putea fi mult mai atrași, în timpul orelor, de navigarea pe internet, decât de manualele pline de greșeli puse la dispoziție de Ministerul Educației. În plus, cheltuiala este relativ mare, dincolo de rețea, școlile având ulterior nevoie de resurse pentru întreținerea echipamentelor, plata abonamentelor, etc.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. danaz

    vineri, 26.10.2018 at 12:51

    Mai sunt scoli cu wc-ul in curte, dar vor avea WiFi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate