Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Zăcămintele miniere din Apuseni atrag oamenii de afaceri din Qatar

Publicat

Prefectul judetului Alba, Stefan Bardan, a avut o întâlnire, marţi, cu ministrul qatarez de stat pentru Cooperare Internaţională, dr. Khaled Al- Attiyah.  Întrevederea a avut loc la Roşia Montană şi au mai participat Eugen Furdui – primarul comunei, Virgil Tătar – directorul cancelariei prefectului, un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe din România şi oameni de afaceri din Qatar.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Alba, oaspetii s-au arătat interesaţi de zona minieră din Apuseni şi de oportunităţile de a face investiţii în economia judeţului Alba. Interesul qatarez pentru investiţii în sectorul mineritului de aur din România a fost subliniat de către Şeicul Hamad bin jasem bin Jabr Al Thani, primul ministru qatarez, în cadrul ultimei vizite efectuate de şeful diplomaţiei române, Teodor Baconschi în Statul Qatar. Cu acea ocazie, oficialul qatarez a exprimat dorinţa ca o echipă tehnică să se deplaseze în România pentru evaluarea oportunităţilor de investiţii.

În contextul în care relaţiile politice România-Qatar au atins un nivel deosebit în ultima perioadă de timp, ambele părţi acţionează pentru trecerea la etapa de demarare a unor parteneriate de substanţă în zona economică şi investiţională, care să valorifice complementaritatea economiilor şi importantul potenţial de cooperare încă insuficient exploatat.

Ştefan Bardan a declarat că prezenta vizită qatareză în judeţul nostru constituie dovada interesului conducerii acestui stat din zona Golfului de a realiza investitii de amploare în România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Alex

    marți, 28.06.2011 at 21:55

    Daca tot sunt interesati de ce nu spun si dce tehnologie vor sa foloseasca. Sa fie mai bine pentru mediu si mai scump pentru ei cum este acum sau the old fasion way si sa faca mult profit?

  2. Tudor

    miercuri, 29.06.2011 at 08:55

    Nici nu s-a dat raspunsul pentru actualul proiect si astia sunt interesati sa il preia ei si eventual sa mai deschida si altele ca doar nu se deplasau oficialii pentru unul sigur…avem oportunitati trebuie sa le facem sa ne avantajeze

  3. stelian ilie

    luni, 11.07.2011 at 12:49

    mirosul de singe atrage rechinii :)))))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax