Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Zăpada abundentă a îngreunat circulația pe mai multe drumuri din Alba: Problemele încep din Micești până în zona Zlatna – Almașu Mare

Publicat

Ninsoarea de miercuri dimineață a îngreunat circulația pe cea mai mare parte a drumurilor din județul Alba. Încă de la primele ore ale dimineții, utilajele de deszăpezire și-au început intervenția în mai multe puncte din județ, iar situația cea mai dificilă a fost semnalată în zona Zlatna – Almașu Mare, unde a mai lipsit puțin pentru ca zăpada abundentă și vântul să blocheze traficul.

Începând din Micești până în Zlatna, drumurile sunt acoperite de zăpadă, iar ninsoarea continuă. Se pare că nici șoferii și nici autoritățile nu au fost pregătite pentru iarnă, întrucât, potrivit unor martori oculari, pe tronsonul Micești – Zlatna, patru autovehicule derapaseră de pe drum. În plus, după Zlatna, pe Dealu Mare, circulația a fost blocată timp de aproximativ un sfert de oră în jurul prânzului, iar, chiar și în urma intervențiilor, traficul se desfășura greu. Acest drum este în administrarea Companiei Naţionale pentru Administrarea Drumurilor Naționale.

„Nu avem niciun drum județean blocat în Alba. Avem o singură problemă, la Almașu Mare, se circulă greu, dar se intervine de la 7.00 dimineață. Se mai intervine în zonele Galda de Jos, Sântimbru, Poiana Vadului, Roșia Montană, în toată zona de munte”, a explicat Dan Popescu, directorul Direcției Tehnice din cadrul Consiliului Județean Alba.

Agenția Națională de Meteorologie anunță ninsori și intensificări ale vântului pe tot parcursul zilei de miercuri, până joi la ora 18.00, în mai multe regiuni ale țării, printre care și județul Alba: „În cursul zilei de 5 decembrie vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi se va depune strat de zăpadă îndeosebi în sud-vestul, centrul, nordul ţării şi în zona de munte. În cursul nopţii de 5/6 decembrie, precipitațiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va prezenta intensificări mai ales în regiunile estice şi la munte, cu viteze ce vor depăşi local 60 de km/h”.

Vedeți AICI recomandările polițiștilor pentru circulația în condiții de iarnă.

Revenim cu amănunte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax