Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Zeci de accidente grave produse în Alba, în primele 9 luni ale anului: 13 persoane au murit. Ce spun autoritățile din județ

Publicat

Problema accidentelor rutiere discutată la Prefectura Alba. În primele luni ale anului 2024, la nivelul județului au avut loc 40 de accidente grave de circulație.  Reprezentații forțelor de ordine au precizat că au fost cu patru mai puține decât în perioada similară din 2023. 

Într-o statistică transmisă de Prefectura Alba, cele 40 de accidente grave din județ s-au soldat cu 13 persoane decedate, cu una mai puțin față de 2023, 31 de persoane rănite grav, cu 4 mai puține decât în perioada similară a anului 2023 și cu 16 persoane rănite ușor, cu una mai mult decât în anul precedent.

Unde s-au produs cele mai multe accidente

Cele mai multe accidente rutiere s-au produs în mediul urban (22), iar acestea s-au soldat cu 5 persoane decedate, 19 persoane rănite grav și 9 rănite ușor. În medul rural s-au produs 8 accidente grave de circulație, soldate cu decesul a 8 persoane, rănirea gravă a 11 persoane și rănirea ușoară a 7 persoane.

CITEȘTE ȘI: VIDEO UPDATE: ACCIDENT GRAV în Alba Iulia. Un pieton a murit după ce a fost lovit de un camion, pe strada Republicii

Pentru mediul urban, cele mai multe accidente grave s-au produs în Alba Iulia (9), urmată de Aiud (4),  Sebeş, Câmpeni şi Baia de Arieş (câte două accidente). În Blaj, Zlatna şi Cugir s-a produs câte un accident grav, iar în restul localităților urbane din județ nu au fost înregistrate accidente grave de circulație. În mediul rural, cele mai multe s-au produs în Mirăslău, Lupşa, Săsciori şi Pianu de Jos, fiecare cu câte două accidente rutiere grave.

Care au fost principalele cauze ale accidentelor grave de circulație

Principalele  cauze  ale producerii accidentelor grave de circulație, în primele 9 luni ale anului 2024, au fost viteza neadaptată la condițiile de drum (11 accidente), neacordarea de prioritate pietonilor (4 accidente), nerespectare distanta între vehicule (4 accidente) și alte abateri săvârșite de conducătorii auto (un accident).

Ce spun autoritățile din Alba despre problema accidentelor grave

”Reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecințelor acestora reprezintă o prioritate pentru noi, prin intermediul Poliției Rutiere, care  acționează în permanență pentru reducerea riscului rutier, punându-se accent pe combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, prin aplicarea fermă a legislației privind circulația pe drumurile publice, concomitent cu dezvoltarea activităților de educație rutieră.

Viața are prioritate, iar nerespectarea regulilor circulației rutiere poate avea urmări fatale. Credem, că printr-o informare corectă și acțiuni comune, putem contribui la prevenirea accidentelor rutiere, dar și la responsabilizarea șoferilor în trafic Siguranța la drum este o responsabilitate comună, atât a autorităților, cât și a conducătorilor auto și a pietonilor. Nu ne costă nimic să fim atenți la semafor, să ne uităm mereu la stânga și la dreapta și să respectăm regulile circulației rutiere”, a declarat prefectul Nicolae Albu, într-un comunicat de presă transmis de instituție către mass-media.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate