Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Zeci de pensiuni, restaurante şi magazine alimentare din Apuseni şi de pe Valea Sebeşului, AMENDATE de DSVSA Alba. NEREGULI constatate de inspectori

Publicat

case apuseni sat rocamping Zeci de unităţi din zonele turistice Apuseni şi Valea Sebeşului au fost amendate de inspectorii DSVSA Alba, după controale derulate în această vară. Sancţiunile depăşesc valoarea de 30.000 de lei, iar neregulile constatate privesc depozitarea şi comercializarea produselor alimentare şi alte pobleme.

Controalele au fost desfăşurate în perioada 16 iunie – 30 august la unități în care se produc, prepară, servesc şi comercializează produse alimentare, situate în zone de interes turistic de pe Valea Sebeșului și din zona Munţilor Apuseni. Obiectivul acestei acţiuni a fost de protejare a sănătăţii consumatorilor în contextul unei afluenţe mari de turişti şi al creşterii rulajului de marfă pentru unităţile din industria alimentară din zonele de agrement şi localităţile de interes turistic, transmite DSVSA Alba, într-un comunicat.

Echipele de inspectori au verificat 98 de unități de alimentație publică, pizzerii, unităţile tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie-patiserie, pensiuni turistice şi 63 de magazine alimentare. Din totalul de 161 de unităţi, 46 au fost amendate.

În urma controalelor efectuate s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea, depozitarea şi comercializarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, nu au putut fi prezentate la control elementele necesare asigurarii trasabilităţii produselor alimentare, manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor de igienă prin folosirea recipentelor si a ustensilelor deteriorate, greu igienizabile care permit dezvoltarea germenilor microbieni, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, fară respectarea regimului termic stabilit de producător pentru categoria de produs, precum şi în conditii precare de igienă şi comercializarea produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar-veterinar.

Pentru deficienţele constatate, au fost aplicate operatorilor alimentari, din domeniul alimentației publice şi comercializării cu amănuntul a produselor alimentare, un număr de 48 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 32.640 lei şi 20 avertismente.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax