Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Zeci de piese ale Muzeului Unirii din Alba Iulia, într-o expoziție organizată de Muzeul Național din Roma

Publicat

Unele dintre cele mai importante piese aflate în patrimoniul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia sunt prezentate în aceste zile, într-o expoziție deosebită. 

Muzeul Național al Unirii Alba Iulia participă la expoziția „Dacia. L’ultima frontiera della romanità”, la Muzeul Național Roman din Roma, Italia.

”Cu cele 68 de piese din colecția noastră, este unul dintre muzeele cu cele mai multe artefacte din această expoziție.

Evenimentul marchează o dublă aniversare pentru relația bilaterală româno-italiană: 15 ani de la semnarea parteneriatului strategic consolidat între România și Italia și 150 de ani de la înființarea primei agenții diplomatice a României în Italia” au transmis reprezentanții instituției.

Expoziția prezintă circa 1.000 de artefacte din colecțiile a 47 de muzee.

De la Alba Iulia a fost dusă și statuia lui Liber Pater, cea mai frumoasă dintre cele aflate la muzeul din oraș.

De asemenea, vizitatorii expoziției din Roma mai pot vedea unele dintre cele mai importante descoperiri din siturile din județul Alba, inclusiv artefacte dacice.

”Este cel mai mare și valoros proiect expozițional din ultimii 25 de ani dedicat civilizației geților și dacilor, celei romane precum și civilizațiilor primilor migratori în spațiul de la nord de Dunăre, în perioada cuprinsă între sec. VII a.Chr. și sfârșitul sec. VII p.Chr” au adăugat aceștia.

Versiuni ale expoziției au mai fost prezentate la Madrid (în 2021) și la București (în 2022), având foarte mare succes la public.

Expoziția „Dacia. L’ultima frontiera della romanità” va fi deschisă la Muzeul Național Roman din Roma, până în aprilie 2024.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax