Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Zero lei pentru sănătate din octombrie. Soluţia pentru spitalul județean Alba rămâne la mâna CAS

Publicat

s

Problema lipsei de finanțare a spitalelor în ultimele trei luni ale anului 2013 a fost ridicată miercuri în conferință de presă de către democrat-liberalul Sorin Bumb, reprezentantul Consiliului Județean Alba în Consiliul de Administrație al Casei de Asigurări de Sănătate. Acesta a vorbit despre noul proiect pus în dezbatere de către ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, prin care, susține Bumb, „managerii spitalelor au fost amenințați că vor fi schimbați din funcție dacă nu găsesc resurse în interiorul bugetului deja repartizat”. Managerul spitalului județean, Nicoleta Coșarcă, s-a arătat „aproape optimistă” în rezolvarea acestei probleme, prin intermediul negocierilor cu CAS.

„Ministrul Eugen Nicolăescu a comunicat, marți, printr-o teleconferință, prefecților, directorilor de CAS-uri, ai DSP-urilor și ai spitalelor că previziunile pentru rectificarea bugetară nu le aduce spitalelor niciun leu în plus față de banii alocați inițial pe anul 2013, destinați funcționării până în septembrie inclusiv. Ultimele trei luni ale anului nu vor fi finanțate, în toate spitalele din țară. Managerii spitalelor au fost amenințați de către Nicolăescu că vor fi schimbați din funcție dacă nu găsesc resurse în interiorul bugetului deja repartizat”, a precizat Sorin Bumb.

Potrivit proiectului, până în 15 august, directorii spitalelor și ai DSP-urilor trebuie să predea o analiză a modului în care pot să încheie anul bugetar cu banii care le-au fost repartizați în 2013.

„La Alba, nu mai avem finanțare din octombrie. Este o rezervă de 10%, care probabil va asigura jumătate din luna octombrie. Directorii nu au altă soluție decât să ia bani pe datorie. Sumele sunt foarte mari. Anul ăsta am avut peste 10 miliarde lei, pentru toate serviciile medicale, tot ce decontează CAS. Din păcate, Consiliul Județean nu poate asigura bani decât pentru dezvoltare și modernizare, nu și pentru salarii. Iar 70% din buget sunt salariile”, a mai explicat Bumb.

Lipsa de finanțare a spitalelor din România în ultimele trei luni ale anului pare să fie o problemă rezolvabilă pentru managerul spitalului județean din Alba, Nicoleta Coșarcă. Ea s-a arătat „aproape optimistă”, soluția fiind „negocierile cu CAS”: „La nivel teoretic este o mare criză de bani în spitale. Deocamdată, asta nu înseamnă nimic pentru spitalul din Alba, până nu vedem exact ce sumă putem contracta cu CAS. La această oră, avem banii până în 30 septembrie. Practic, acum funcționăm pe bugetele minime. Suntem în negocieri cu CAS, până în 15 august vom ști exact cum stăm, deocamdată nu putem să ne pronunțăm. Noi suntem aproape optimiști”, a declarat Nicoleta Coșarcă, managerul Spitalului Județean de Urgență Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Lie Lie ciocarlie

    miercuri, 24.07.2013 at 14:06

    imi place tare mult de doamna Cosarca!se vede ca este o femeie care chiar ii pasa de acest spital si sunt sigur ca va gasi o solutie!!

  2. rocco

    miercuri, 24.07.2013 at 22:44

    Chiar i pasa doamnei Cosarca de acest spital, sper sa iese la pensie de pe acest post pentru ca daca va fi asa vom avea un spital la standarde europene

  3. Pingback: Achiziţii de peste 38.000 de lei făcute de Spitalul Judeţean Alba. Din octombrie, finanţarea unităţii medicale ar putea fi cu probleme | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax