Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Zi importantă pentru PSD. Conducerea partidului va decide candidatul la alegerile prezidenţiale

Publicat

psd

Conducerea PSD se reunește marți, pentru a-și alege candidatul la prezidențiale, urmând ca propunerea să fie validată în CEx. În cursa internă a social-democraților au rămas oficial Liviu Pleșoianu și Șerban Nicolae, însă nici Viorica Dăncilă sau Gabriela Firea nu exclud o candidatură.

Biroul Permanent al PSD se va întruni începând cu ora 11:00, iar de la ora 12:00 este programată reuniunea Comitetului Executiv Naţional al partidului.

Vezi și LISTA ACTUALIZATĂ a celor 25 de candidați înscriși la ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Cine sunt cei care vor să intre în cursa pentru Cotroceni

Inițial, își anunțaseră înscrierea în competiția internă pentru prezidențiale:

  • secretarul general al PSD – Mihai Fifor
  • președintele executiv al PSD – Eugen Teodorovici,
  • deputatul Liviu Pleșoianu
  • senatorul Șerban Nicolae.

Eugen Teodorovici și Mihai Fifor s-au retras, însă, din cursa internă. Viorica Dăncilă a anunţat că dacă PSD îi va solicita să candideze la prezidenţiale, va accepta ce spune formaţiunea şi nu va da înapoi.

Și Gabriela Firea a anunțat că se gândește la o candidatură pentru Cotroceni.

Liderul PSD a avut, luni, o întrevedere cu Călin Popescu Tăriceau și Victor Ponta, cu care a discutat despre susținerea unui candidat PSD la prezidențiale. Ea a anunțat că așteapă un răspuns de la cei doi lideri politici până pe trei august, atunci când e convocat congresul PSD.

PSD va merge cu un candidat propriu la prezidențiale. La fel și ALDE, care îl va susține pe Călin Popescu Tăriceanu în această cursă. În acest context, Adrian Țuțuianu a anunțat că și Pro România va avea candidat propriu. El și-a exprimat susținerea pentru Gabriela Firea.

Congresul PSD pentru validarea prezidențiabilului are loc pe 3 august.

sursa: digi24.ro, mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax