Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ZILE LIBERE 2014: Angajații mai au doar 4 zile nelucrătoare în timpul săptămânii, până la sfârşitul anului. Părinții își pot însoți copiii în prima zi de școală

Publicat

Dacă ați apucat să vă bucurați de perioada de concediu, și încă vă mai gândiți la relaxare și distracție, până la sfârșitul anului mai beneficiați din partea statului de patru zile libere. Aceste zile libere vin la pachet și cu weekend-uri prelungite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului (Sf. Maria), Ziua Națională a României și de Crăciun. Părinții au un motiv de bucurie și la începerea anului școlar, un proiect de lege aprobat de Guvern la începutul lunii mai le permite acestora să își însoţească copiii în prima zi de școală.

Citește și ZILE LIBERE 2015: Minivacanţele de anul viitor şi când sunt sărbătorile legale. Mai multe zile în care nu se lucrează

Dar până în luna septembrie, angajații au o zi liberă din partea statului pe 15 august, când este sărbătorită Sf. Maria sau Adormirea Maicii Domnului. Sărbătoarea pică într-o zi de vineri, astfel că cei care vor să facă o escapadă în afara orașului se pot bucura de un weekend prelungit.

Prima zi de școală a fost declarată liberă pentru părinții ai căror copii sunt elevi în învăţământul preuniversitar. Astfel aceștia au ocazia să fie alături de odraslele lor la începerea anului școlar, pe data de 15 septembrie. Ziua liberă urmează să fie recuperată în următoarele 30 de zile calendaristice.

Citește și STRUCTURA anului şcolar 2014-2015. Câte zile de CURSURI vor avea elevii şi cum sunt programate VACANŢELE

Ultimele zile libere acordate angajaților de stat sunt în luna decembrie. Data de 1 decembrie, Ziua Națională a României, va pica într-o zi de luni, astfel că pe lângă liberul pe care îl primesc de la angajatori, românii se bucură din nou de un weekend prelungit.

Iar la mijlocul lunii vine o binemeritată minivacanță cu ocazia sărbătorilor de Crăciun. Prima zi de Crăciun va cădea într-o zi de joi, iar a doua zi, vineri. Pe scurt angajații au patru zile de relaxare de sărbătorile de iarnă cu zilele de weekend.

Față de anii 2012 și 2013, când angajații au avut numai 8 zile libere legale care au fost în timpul săptămânii, în 2014 situația este puțin mai bună, cu o zi plus, respectiv 9 zile libere.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax