Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Zilele Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, sărbătorite online, joi și vineri. Expoziții și activități educative

Publicat

Biblioteca Judeteana Alba

Zilele Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba vor fi sărbătorite online în acest an, transmit reprezentanții instituției. Cei interesați vor avea ocazia să vizioneze expoziții tematice de carte și artă, recomandări de lectură, momente muzicale, pagini din istoricul bibliotecii și alte activități educative pentru copii, adolescenţi și adulți.

Înființată în anul 1943, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba făcea parte din planul gândit de marele istoric Nicolae Iorga de a transforma orașul Alba Iulia într-o citadelă a culturii din această parte de țară. De altfel, prima colecție de carte pe care s-au pus bazele nou înființatei biblioteci publice a fost donată chiar de către acesta.

De atunci și până azi, biblioteca a avut mai multe sedii și a beneficiat de completarea fondului de carte atât prin achiziție cât și prin bunăvoința unor donatori particulari.

La 26 noiembrie 1991, biblioteca publică din Alba Iulia primea numele scriitorului, poetului, dramaturgului și filozofului Lucian Blaga, marcând astfel încă un moment important din istoria ei. Și tot de la acea dată, reprezentanți ai administrației, scriitori, bibliotecari și cititori, alături de oaspeții lor din țară și străinătate, sărbătoresc în fiecare an Zilele Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Zilele Bibliotecii „Lucian Blaga” Alba vor avea loc în perioada 26-27 noiembrie 2020, în mediul online. Pe parcursul celor două zile, toți cei interesați vor avea ocazia să vizioneze expoziții tematice de carte și artă, recomandări de lectură, momente muzicale, pagini din istoricul bibliotecii și alte activități educative pentru copii, adolescenţi și adulți.

Programul manifestărilor va include și proiectul 8.12 Monumentele literaturii române, proiect în cadrul căruia va fi omagiat scriitorul Liviu Rebreanu. Întregul program al manifestărilor va fi preluat pe paginile de Facebook ale bibliotecilor din județ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax