Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Armatei Române, sărbătorită la Colegiul National Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Depuneri de coroane, competiţii sportive şi oferta educaţională

Publicat

elevi

elevi colegiul militar Ziua Armatei României este celebrată şi la Colegiul National Miliţar „Mihai Viteazul” unde, sub deviza „Cupa 25 Octombrie” s-au desfăşurat o serie de competiţii sportive la şah, minifotbal, tir şi aruncarea grenadei la precizie.

În cadrul adunării festive din data de 23 octombrie, pe platoul din incinta instituţiei se va da citire mesajelor eşaloanelor superioare cu ocazia Zilei Armatei şi unui material privind semnificaţia aniversării.

În cadrul proiectului „Ziua Armatei României în Şcoli” din cadrul planului Ministerului Apărării Naţionale, un număr de 27 de elevi au fost solicitaţi de către Birourile Informare Recrutare din ţară (Vâlcea, Bihor, Deva, Caraş-Severin, Timiş, Cluj, Satu-Mare, Sălaj, Olt, Bistriţa, Maramureş, Mureş, Arad şi Alba) să participe, în perioada 19-25 octombrie, la activităţi de informare si promovare a ofertei educaţionale liceale. Astfel, elevii colegiului au răspuns întrebărilor elevilor de gimnaziu interesaţi de admiterea, condiţiile, programul, perspectiva admiterii într-un colegiul militar.

Trei plutoane de elevi din clasele a XI-a vor participa, în 24 şi 25 octombrie, la manifestările dedicate Zilei Armatei României de la Arad şi Carei. În cadrul ceremonialului de la Carei, va avea loc şi momentul depunerii jurământului militar de către studenţii anului I ai Academiei Forţelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu” Sibiu, iar la Arad, elevii colegiului vor participa și la exercițiul militar ,,Dragon Crossing”.

Duminică, 25 octombrie, de la ora 10.00 se va desfășura un ceremonial militar cu depuneri de coroane de flori la Cimitirul Eroilor din Alba Iulia.

“Ziua Armatei României, sărbătorită la 25 octombrie, reprezintă un simbol cu valoare de referinţă pentru poporul rămân, o zi care, dincolo de semnificaţia ei strict istorică, aceea a eliberării, în anul 1944, a ultimei brazde de pământ românesc, glorifică faptele de vitejie ale tuturor eroilor neamului românesc, care ne oferă inestimabile lecţii de viaţă trăite în demnitate şi iubire faţă de ţară.

La mulţi ani tuturor celor ce poartă uniforma militară şi fac parte din sistemul militar românesc. Elevilor colegiului le doresc mult succes în misiunea pe care o au, aceea de a învăţa şi reuşi la examenele ce-i aşteaptă”, transmite comandantul Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” şi al Garnizoanei Alba Iulia, colonel Marcel Domşa, cu ocazia Zilei Armatei Române.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax