Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Culturii Naţionale, aniversată la Alba Iulia. Porţi deschise şi expoziţii organizate de Centrul de Cultură „Augustin Bena”

Publicat

Cu ocazia Zilei Naţionale a Culturii, care coincide cu data de naştere a poetului Mihai Eminescu, vineri, 15 ianuarie, la Alba Iulia, Centrul de Cultură “Augustin Bena” organizează o serie de manifestări. Porţile centrului vor fi deschise pentru cei care vor să vadă expoziţii şi program artistic, prezentate de cursanţi.

 

Centrul de Cultură “Augustin Bena” Alba prezintă programul din 15 ianuarie – Ziua Culturii Naționale – Ziua lui Eminescu

Orele 11:00 -16:00 – Ziua Porţilor Deschise

Orele 16: 00 – 17:00 – Vernisaj expoziții de pictură și fotografie organizate de cursanţii claselor de arte plastice şi arte vizuale moderne şi program artistic susţinut de cursanţii claselor de canto, orgă electronică, chitară şi instrumente de suflat.

Cu acest prilej vizitatorii se vor familiariza cu activităţile derulate de centrul de cultură şi vor avea prilejul să asiste la aceste activităţi.

Evenimentul este coordonat de prof. Marinela Popa, şef serviciu la Serviciul ,,Şcoala de arte şi meşteşuguri,, din cadrul Centrului de Cultură Augustin Bena Alba.

Proiectul este organizat de Centrul de Cultură “Augustin Bena Alba” în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.

Vezi şi VINERI: 166 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu. Eveniment de Ziua Naţională a Culturii, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia

Proiectul de lege prin care ziua de naştere a lui Mihai Eminescu a devenit Zi a Culturii Naţionale în România a fost adoptat de Camera Deputaţilor în 16 noiembrie 2010. Ziua Culturii Naţionale a devenit astfel o zi în care se celebrează nu numai marele poet Mihai Eminescu, ci şi întreaga cultură românească.

Exista precedente pentru aceasta sărbătoare şi în alte ţări europene. Astfel, în Spania, Ziua Culturii a fost aleasă în ziua morţii lui Miguel de Cervantes, iar în Portugalia, ziua în care s-a născut Luis de Camoes. Şi autorităţile din Republica Moldova au hotărât ca ziua de naştere a lui Mihai Eminescu să devină Ziua Culturii Naţionale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax