Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Eroilor, sărbătorită la Cugir. Veteranii de război nu regăsesc în prezent idealurile pentru care au luptat pe front

Publicat

Sute de oameni s-au adunat la Monumentele Eroilor din faţa Bisericii “Sf. Nicolae” din Cugir şi din centrul localităţii Vinerea, pentru a-şi exprima recunoştinţa faţă de cei care şi-au dat viaţa pe câmpul de luptă.

În prezenţa a 15 veterani  de război, dintre cei 30 aflaţi în viaţă, a famililor acestora, a simplilor cetăţeni şi a oficialităţilor locale, preoţii au celebrat slujbe religioase de pomenire şi parastasuri închinate celor care au pierit pe câmpurile de luptă, în cele două războaie mondiale. Totodată, elevii cugireni au recitat poezii şi au cântat melodii patriotice, iar autorităţile locale şi partidele politice au depus coroane de flori la cele două monumente.

Pentru veteranii prezenţi, amintirea celui de Al II-lea Război Mondial este încă vie, iar greutăţile de zi cu zi sunt împovărătoare. În ciuda sacrificiilor lor, majoritatea vetreanilor de război fac faţă cu greu necesităţilor zilnice. Câţiva dintre ei s-au plâns primarului de indemnizaţia prea mică, de faptul că medicamentele sunt prea scumpe şi facturile prea mari.

“Indemnizaţia veteranilor de război este de zece ori mai mică decât cea a revoluţionarilor, lucru care este nu doar nefiresc, ci chiar nedrept. Din păcate, administraţia locală nu poate face nimic în acest sens. Conducerea ţării are datoria morală de a asigura un trai decent celor care au fost în bătaia gloanţelor, care au suferit de frig şi foame pentru ca noi să purtăm încă numele de români”, a precizat primarul Cugirului, Adrian Teban.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Oraşului Cugir, Consiliul Local, împreună cu reprezentanţii cultelor religioase. Au fost prezenţi primarul Adrian Teban, viceprimarul Rodica Florea, consilierul judeţean Nicuşor Mihai, consilierii locali Emil Muntean, Aurel Voicu şi Nicolae Păştină.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax